News

Un nou castel dedicat lui Dracula inaugurat în România. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

Chiar de Ziua Națională a României - 1 Decembrie, un nou castel dedicat lui Dracula a fost inaugurat în țara noastră. Unde se află.
02.12.2023 | 20:34
Un nou castel dedicat lui Dracula inaugurat in Romania Ce surprize ii asteapta pe vizitatori
Castel - muzeu dedicat lui Dracula, inaugurat în România. Este amplasat într-o zonă superbă. Sursa foto: Facebook / Castelul Dracula
ADVERTISEMENT

În prima zi a lunii decembrie, un nou castel dedicat lui Dracula a fost inaugurat în România. Amplasat într-o zonă turistică superbă, locația îi așteaptă cu multe surprize pe vizitatori.

Castel – muzeu dedicat lui Dracula, inaugurat în România. Este amplasat într-o zonă superbă

Turismul autohton primește un important imbold, chiar cu ocazia sărbătorii de Ziua Națională – 1 Decembrie. Un castel dedicat lui Dracula a fost deschis pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni, din comuna Arefu, județul Argeș.

ADVERTISEMENT

La originea construcției acestei locații stă o familie cu tradiție în turism. Aceasta a investit fonduri proprii pentru a construi acest muzeu dedicat celebrei figuri a domnitorului Vlad Țepeș, cunoscut sub numele de Dracula.

Castelul, care are și rol de muzeu, este amplasat la poalele Cetății Poenari. Vorbim de a doua reședință a lui Vlad Țepeș. Pentru cei care ajung aici, castelul se transformă într-un loc de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de vârstă. Locul atrage deja atât români, cât și străini.

ADVERTISEMENT

Un Castel Dracula în zonă, pentru că Vlad Țepeș a avut o ședere îndelungată aici, pentru că ne aflăm în apropierea Cetății Poenari. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, spune Cristina Stanciu, proprietara complexului turistic și a castelului-muzeu, conform CityBreak.

Tariful pentru vizitarea castelului-muzeu este unul modic. Intrarea costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii. Gazdele locației vor să ofere oaspeților o experiență autentică. Turiștii vor redescoperi legendele unuia dintre cei mai cunoscuți domnitori români.

ADVERTISEMENT

Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori în noul castel al lui Dracula

Cei care trec pragul acestui castel trebuie să știe că, odată ajunși aici, sunt introduși într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Țepeș. Se întâmplă asta prin decorațiunile castelului.

Pereții din piatră și cărămidă pictați sunt realizați de meșteri populari din zonă, dar și din Bihor și Harghita. În interior se mai pot observa obiecte care reproduc viața din acele vremuri, expuse în muzeu.

ADVERTISEMENT

Apoi, în Sala Tronului pot fi admirați Vlad Țepeș și boierii săi în mărime naturală. În plus, două proiecții, dintre care una de animație concepută special pentru copii, le vor dezvălui vizitatorilor aspecte din viața domnitorului.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni