News

Un nou castel dedicat lui Dracula inaugurat în România. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

Chiar de Ziua Națională a României - 1 Decembrie, un nou castel dedicat lui Dracula a fost inaugurat în țara noastră. Unde se află.
02.12.2023 | 20:34
Un nou castel dedicat lui Dracula inaugurat in Romania Ce surprize ii asteapta pe vizitatori
Castel - muzeu dedicat lui Dracula, inaugurat în România. Este amplasat într-o zonă superbă. Sursa foto: Facebook / Castelul Dracula
ADVERTISEMENT

În prima zi a lunii decembrie, un nou castel dedicat lui Dracula a fost inaugurat în România. Amplasat într-o zonă turistică superbă, locația îi așteaptă cu multe surprize pe vizitatori.

Castel – muzeu dedicat lui Dracula, inaugurat în România. Este amplasat într-o zonă superbă

Turismul autohton primește un important imbold, chiar cu ocazia sărbătorii de Ziua Națională – 1 Decembrie. Un castel dedicat lui Dracula a fost deschis pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni, din comuna Arefu, județul Argeș.

ADVERTISEMENT

La originea construcției acestei locații stă o familie cu tradiție în turism. Aceasta a investit fonduri proprii pentru a construi acest muzeu dedicat celebrei figuri a domnitorului Vlad Țepeș, cunoscut sub numele de Dracula.

Castelul, care are și rol de muzeu, este amplasat la poalele Cetății Poenari. Vorbim de a doua reședință a lui Vlad Țepeș. Pentru cei care ajung aici, castelul se transformă într-un loc de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de vârstă. Locul atrage deja atât români, cât și străini.

ADVERTISEMENT

Un Castel Dracula în zonă, pentru că Vlad Țepeș a avut o ședere îndelungată aici, pentru că ne aflăm în apropierea Cetății Poenari. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, spune Cristina Stanciu, proprietara complexului turistic și a castelului-muzeu, conform CityBreak.

Tariful pentru vizitarea castelului-muzeu este unul modic. Intrarea costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii. Gazdele locației vor să ofere oaspeților o experiență autentică. Turiștii vor redescoperi legendele unuia dintre cei mai cunoscuți domnitori români.

ADVERTISEMENT

Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori în noul castel al lui Dracula

Cei care trec pragul acestui castel trebuie să știe că, odată ajunși aici, sunt introduși într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Țepeș. Se întâmplă asta prin decorațiunile castelului.

Pereții din piatră și cărămidă pictați sunt realizați de meșteri populari din zonă, dar și din Bihor și Harghita. În interior se mai pot observa obiecte care reproduc viața din acele vremuri, expuse în muzeu.

ADVERTISEMENT

Apoi, în Sala Tronului pot fi admirați Vlad Țepeș și boierii săi în mărime naturală. În plus, două proiecții, dintre care una de animație concepută special pentru copii, le vor dezvălui vizitatorilor aspecte din viața domnitorului.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza...
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni în perioada 13 - 26 mai
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48...
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48 de ani şi este o persoană extrem de discretă
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. Vizată ar fi și România
GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. Vizată ar fi și România
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată