News

Un nou caz de înjunghiere în Oltenia. Un tânăr a ajuns la Terapie Intensivă, după un atac inexplicabil

La nici 48 de ore de la masacrul din Grădina Botanică din Craiova, un alt caz la fel de șocant s-a petrecut pe străzile din Teleorman.
29.06.2023 | 10:58
Un nou caz de injunghiere in Oltenia Un tanar a ajuns la Terapie Intensiva dupa un atac inexplicabil
Un nou caz de înjunghiere în Oltenia. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Aici, undeva spre seară, doi tineri au fost atacați din senin, pe stradă, de alți doi adolescenți. Unul dintre atacatori a scos cuțitul și și-a înjunghiat una dintre victime, care acum a ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă. Medicii de la Spitalul Clinic de Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală se luptă acum să-i salveze viața.

Un nou caz de înjunghiere în Oltenia

Conform Observatornews.ro, starea adolescentului e stabilă, însă un plămân i-a fost perforat de cuțit și va rămâne o perioadă bună de timp internat la Terapia Intensivă. Atacatorii băiatului au ajuns la declarații, însă au fost lăsați în libertate, conform sursei citate. Atacul nu ar fi avut un motiv clar, băieții fiind atacați ”din senin”.

ADVERTISEMENT

Atacul din Oltenia vine la nici 48 de ore de la masacrul cumplit din Grădina Botanică din Craiova. Acolo, o fată de 14 ani a murit tăiată de un tânăr de 17 ani. De asemenea, iubitul fetei, un tânăr de 19 ani, a fost tăiat serios și se află în stare gravă la secția de Terapie Intensivă.

Criminalul a fugit de la locul faptei, inițial, însă a fost prins în cele din urmă. Băiatul a spus că a ucis-o pe fată pentru că era martoră la masacru, însă nu a demonstrat că ar regreta prea mult fapta. Criminalul era elev la Colegiul Militar ”Tudor Vladimirescu” și avea deseori probleme comportamentale.

ADVERTISEMENT

Ioana Lădaru, purtătoare de cuvânt la Colegiul Militar, a oferit mai multe detalii. ”Elevul a fost declarat admis în 2020. A încheiat ultimul an de studii, clasa a 11-a, cu media 7,66. Nu a avut sancțiuni. Din punct de vedere al testărilor psihologice, a fost declarat apt conform baremelor în vigoare. Colegiul Național Militar a declanșat o anchetă internă pentru a stabili tot ceea ce se poate stabili.

Vom pune la dispoziția organelor toate datele pe care le avem. MApN transmite condoleanțe familiei îndoliate. Ce se întâmplă cu acest elev? Conform legislației, va fi declarat incompatibil cu sistemul militar dacă se va dovedi că e vinovat. Asta duce automat la exmatriculare”, a explicat Lădaru.

ADVERTISEMENT

Avocatul băiatului spune că întreg scandalul a pornit de la băiatul mai mare, aparent iubitul fetei de 14 ani. ”S-a uitat la fată insistent, fata la el. Celălalt băiat i-a spus că nu are voie, de ce se uită la ea așa, și i-a dat doi pumni în falcă și în stomac. S-a dus după băiat, l-a doborât, l-a înjunghiat. După aia s-a dus după fată pentru că îi era frică să nu spună fata ce a văzut”, a explicat avocatul.

La rândul lor, reprezentanții Liceului Militar spun că elevii primesc mereu consiliere psihologică, iar acest băiat nu a dat niciodată semne că nu ar fi normal. Asta, cu toate că prietenii și familia au explicat că avea uneori porniri deviante și agresive, deși făcea parte dintr-o familie bună.

ADVERTISEMENT

”Pe parcurs, elevul beneficiază de consiliere psihologică. Se aplică teste și nu s-a demonstrat nimic până la această oră. Nu putem spune că nu a avut sancțiuni, dar nu pentru abateri grave”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ. Între timp, atacatorul a fost reținut pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: