News

Un nou cutremur puternic, în Insulele Nicobar. Ce magnitudine a avut seismul

Seria de cutremure puternice continuă. Un nou seism a avut loc în largul Insulelor Nicobar. FANATIK vă spune ce magnitudine a avut.
03.08.2021 | 09:16
Un nou cutremur puternic, în Insulele Nicobar. Ce magnitudine a avut seismul
Un nou cutremur puternic, în Insulele Nicobar. Ce magnitudine a avut seismulSursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cutremurul cu magnitudinea 6 a lovit la 342 km sud-est de Port Blair, India, și la 397 km nord-vest de Banda Aceh, Indonezia.

Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 20 kilometri, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

ADVERTISEMENT

Un nou cutremur puternic, în Insulele Nicobar. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremurul s-a produs la ora  03:42 UTC ( 06:42, ora României). Până în acest moment nu au fost transmise informații cu privire la eventualele victime sau pagube.

Totuși, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului transmite că seismul a avut o magnitudine de 5,3. Și adâncimea acestuia este diferită de cea anunțată de cea inițială.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 03 August 2021, la ora 06:42:03 (ora locală a României), s-a produs în NICOBAR ISLANDS, INDIA REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.3, la adâncimea de 10km,” a notat instituția.

Este al patrulea astfel de eveniment, în doar o săptămână. Precedentul seism puternic a fost înregistrat luni, 2 august, în Indonezia. Acesta a avut o magnitudine de 5,9.

La sfârșitut lunii iulie, alte două cutremure puternice au avut loc în Peninsula Alaska și Peru. Primul dintre ele a fost la 29 iulie și a avut o magnitudine de 8,2. Oamenii au fost evacuați, după ce a fost emisă și o alertă de tsunami.

ADVERTISEMENT

Au urmat cel puțin 25 de replici în regiune, multe dintre ele cu magnitudini peste 6. Experții au avertizat că alte asemenea evenimente vor avea loc în lume.

Seismul din Peru a avut loc la 30 iulie. Acesta a avut o magnitudine de 6,1. Coasta de nord a țării a fost cea mai afectată, dar, din fericire nu s-au produs victime.

13 cutremure în România de la începutul lunii august

În țara noastră au avut loc nu mai puțin de 13 seisme cu magnitudini mici, de la începutul acestei luni. Ultimul dintre ele a avut loc în dimineața zilei de marți, 3 august.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 03 August 2021 la ora 05:40:52 (ora locală a României) s-a produs în Moldova, județul Vaslui un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 8km,” a transmis INCDFP.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km S de Iași, 47km NE de Bacău, 111km V de Chișinău, 158km N de Galați, 168km V de Tiraspol, 177km N de Brăila, 190km NE de Brașov, 198km SE de Chernivtsi, 233km NE de Ploiești, 256km V de Odessa,” a adăugat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri