Azi a avut loc un nou proces între CSA și FCSB pentru marcă. Ședința dintre cele două tabere nu a durat mult. În 30 de minute, judecătorul a decis ca următorul termen să aibe loc pe 7 februarie. Avocatul FCSB-ului, Adrian Căvescu, a cerut un dosar de la OSIM pentru marca Steaua, moment în care Florin Talpan și-a pierdut cumpătul.
“FCSB trage de timp. E de rea credință și nu respectă deciziile anterioare. O să depun 7-8 hotărâri pe care nu le respectă. Suporterii trimit petiții pentru că FCSB încă se consideră Steaua”, a declarat Florin Talpan.
Asta, pentru că miercuri, 1 noiembrie 2023, Curtea de Apel București ar trebui să anunțe un verdict în privința mărcii Steaua. Inițial, pe 17 mai 2023, soluția instanței a fost amânată, sub motivul ”pentru soluționarea cererii de revizuire și a contestației în anulare de către ÎCCJ”.
Războiul dintre CSA Steaua și FCSB este vechi și complicat, însă în privința mărcii cel mai recent episod a fost înregistrat în 2022, atunci când Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul declarat de FCSB împotriva deciziei Curții de Apel București. În acel moment CSA Steaua îi fuseseră ”decăzute patru mărci Steaua dintr-un portofoliu de 8 mărci cu aceeași denumire”. Astfel, dosarul a fost trimis spre rejudecare.
În rejudecarea respectivă, în dosarul 11509/3/2-17*, instanța va revizui întreg portofoliul de mărci Steaua, astfel că întreaga suflare ”roș-albastră” așteaptă un verdict, indiferent că e vorba despre fanii Stelei sau cei ai FCSB. Inițial, instanța a stabilit că CSA Steaua, deși înregistrase mai multe mărci Steaua, nu le-a folosit pentru activități comerciale, așa cum cere legea mărcilor. În schimb, aceste mărci au fost folosite pentru evenimente restrânse.
Interesant, termenul inițial din 17 mai 2023 a fost amânat tocmai la cerința juristului Florin Talpan, cel care invocase motive personale legate de un alt proces pe care-l avea cu Gigi Becali, patronul celor de la FCSB. La rândul lor, avocații celor de la FCSB au depus o contestație în anulare dar și o revizuire, pe motiv că hotărârea din recurs pe motiv că cei din CSA Steaua au primit la recurs beneficii pe care nici măcar nu le-ar fi cerut inițial.
Concret, deși avocații CSA Steaua au declarat recurs împotriva deciziei finale din apel, judecătorii au admis și recursul împotriva unei hotărâri intermediare. Mai mult, pentru ca întregul caz să fie și mai complicat, Înalta Curte de Casație și Justiție a a fost nevoită să constate că un judecător nu s-a prezentat la termenul de judecată, fiind înlocuit de judecătorul care judecase apelul. Inițial, FCSB încercase recuzarea acestui judecător.
Pentru că judecătorul ”de rezervă” a decis să se abțină, s-a ajuns la situația în care procesul a fost judecat în patru termene diferite de complete diferite de judecată, deși legea obligă instanța la o continuitate a completului de judecată în astfel de cazuri. De remarcat că judecătorii care vor judeca acest caz sunt considerați cei mai buni din țară, chiar din Europa, când vine vorba despre materia proprietății intelectuale.
În luna mai, contactat de PlaySport, avocatul celor de la FCSB, Adrian Căvescu, a refuzat să comenteze acest caz și a transmis că imediat după ce hotărârea va fi definitivă va fi organizată și o conferință de presă. Florin Talpan anunța în direct la Fanatik SuperLiga că este obișnuit cu aceste procese și că intenționează să le câștige pe toate.
”Uitați numai prin procese, pentru că FCSB continuă această luptă în instanță, astăzi proces, mâine tot proces, sunt foarte multe dosare. Am să câștig toate dosarele. Sunt mai multe dosare, nu aș putea să zic un număr exact. Să fie 12-15? Depinde, ei fac din orice, din orice încearcă să despice firul în mai multe ca să fie mai multe dosare.
Eu cred că și avocații induc în eroare pe patronul FCSB-ului, ei nu vor câștiga niciodată în fața mea pentru că am să dau totul. Cu cât dau în mine, cu atât mă motivează mai mult, devin mai puternic”, a anunțat juristul CSA, Florin Talpan, într-un dialog avut cu Horia Ivanovici.