Life

Un nou scandal cu Insula Iubirii. Centrul feminist Filia s-a sesizat: “Acesta este un act de hărțuire sexuală”

Un nou scandal la Insula Iubirii. De ce s-a sesizat centrul feminist Filia? Ce act de hărțuire sexuală a avut loc în timpul emisiunii?
03.08.2023 | 18:06
Un nou scandal cu Insula Iubirii Centrul feminist Filia sa sesizat Acesta este un act de hartuire sexuala
Cum a fost hărțuită Oana Monea de la Insula Iubirii. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou scandal a avut loc la Insula Iubirii. Centrul feminist Filia a intervenit după ce a observat un caz de hărțuire sexuală. În acesta a fost implicat o ispită, Oana Monea, și un concurent, Marius Moise, după ce ambii s-au lăsat filmați în cadă.

Centrul feminist Filia sesizează un act de hărțuire sexuală la Insula Iubirii

Centrul feminist Filia, care este o organizație non-guvernamentală ce protejează drepturile femeilor, a atras din nou atenția asupra secvențelor de la emisiunea Insula Iubirii. De data aceasta s-a sesizat în cazul ispitei Oanei Monea, care după ce a stat într-o cadă cu spumă alături de concurentul Marius Moise a dezvăluit că acesta i-a luat mâna pentru a-l atinge în zona intimă.

ADVERTISEMENT

Tânăra a mărturisit apoi totul la TV revoltată, precizând că nu a răspuns voinței bărbatului. L-a catalogat, totodată, ca fiind lipsit de bun simț și respect. Ulterior, pe rețelele de socializare taberele s-au împărțit pro și contra. Unii telespectatori consideră că Marius Moise a procedat eronat, dar și că Oana s-ar victimiza în zadar, fiind în rol de ispită.

”M-a luat de mână și mâna mea, condusă de mâna lui, a ajuns într-o zonă intimă. Nu am 16 ani să mă emoționez la lucruri din astea mărunte, însă pentru nicio femeie, oricât de multă sau puțină experiență ar avea, nu este simplu să te trezești cu astfel de gesturi.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că am putut să mă stăpânesc și să nu îi răspund cum mi-aș fi dorit cu adevărat să îi răspund. Am simțit că nu știe ce înseamnă respect, bun simț, sentimente, el știe doar ce înseamnă atracție sexuală și atât”, a spus Oana Monea la Insula Iubirii.

Oana Monea, ispita de la Insula Iubiri, victimă în acest caz. Cum explică centrul Filia situația

ONG-ul Filia, însă, avertizează că la mijloc este vorba despre o situație ce implică hărțuirea sexuală și că Oana Monea nu ar mai trebui pusă la zid pentru rolul de ispită. Asta deoarece, indiferent de jocul de seducție, gesturi precum cel al lui Marius nu sunt potrivite, mai ales fără consimțământ.

ADVERTISEMENT

”Hai să vorbim din nou despre Temptation Island – Insula Iubirii, comportamentele toxice și abuzive pe care le vedem în această emisiune și conversațiile din jurul lor. De nenumărate ori, am observat încălcări ale consimțământului participanților, atât din partea concurenților, cât și a ispitelor.

Unul dintre cele mai grave abuzuri a fost prezentat în ediția de pe 28 iulie, când un concurent a luat mâna partenerei sale de date și a așezat-o pe penisul lui (…) Acesta este un act de hărțuire sexuală și nu are ce căuta în niciun joc de seducție. Doar DA înseamnă DA! Orice interacțiune de natură sexuală trebuie să se bazeze înainte de toate pe CONSIMȚĂMÂNT ”, apare în postarea centrului feminist Filia.

ADVERTISEMENT

Insula Iubirii este una dintre cele mai urmărite emisiuni despre dragoste, din țară. Postul Antena 1 este cel care o difuzează, iar prezentator este Radu Vâlcan. În nenumărate rânduri formatul a fost sancționat de CNA pentru secvențe de nuditate sau de intimitate între participanți.

ADVERTISEMENT