Sport

Un nou stadion modern, cu investiții de aproximativ 30 de milioane de euro, își face apariția în SuperLiga: „Ne apropiem de finalizare!”. Foto

Campionatul României va avea parte de un nou stadion în care s-au investit aproape 30 de milioane de euro. Modernizarea arenei a început în septembrie 2020.
14.10.2022 | 18:04
Stadionul „Municipal” din Sibiu ar urma să fie gata la finalul lunii octombrie. Sursă foto: Facebook - Primăria Municipiului Sibiu
ADVERTISEMENT

Un nou stadion modern își va face apariția în primul eșalon fotbalistic din România. Anunțul finalizării noii arene din Sibiu a fost făcut de Primăria Municipiului, care a publicat mai multe imagini cu stadionul în proces de modernizare.

Un nou stadion modern își face apariția în SuperLiga: „Ne apropiem de finalizare!”

Modernizarea stadionului „Municipal” din Sibiu a început în septembrie 2020, iar estimările arătau că noua arenă va fi gata în martie 2022.

ADVERTISEMENT

Totuși, autoritățile locale au dezvăluit că finalizarea lucrărilor se va întinde până la sfârșitul lunii octombrie. Primăria din Sibiu a publicat câteva imagini cu stadionul din Sibiu.

„Noul Stadion Municipal se apropie de finalizare. Vă prezentăm câteva imagini în premieră și din interioarele deja finalizate”, este mesajul postat pe Facebook de Primăria Municipiului Sibiu.

ADVERTISEMENT
Stadionul „Municipal” din Sibiu ar urma să fie gata la finalul lunii octombrie. Sursă foto: Facebook - Primăria Municipiului Sibiu
Stadionul „Municipal” din Sibiu ar urma să fie gata la finalul lunii octombrie. Sursă foto: Facebook – Primăria Municipiului Sibiu

Stadionul din Sibiu, modernizat cu aproape 30 de milioane de euro

Potrivit gsp.ro, valoarea totală a cheltuielilor a fost depășită cu 4,5 milioane de euro. Suma estimată în fază inițială se ridica la 24 de milioane de euro.

Astfel, autoritățile din Sibiu au fost nevoite să solicite suplimentarea bugetului. Stadionul pe care evoluează Hermannstadt va avea o capacitate de 12,363 de locuri, dintre care 302 de locuri VIP.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, arena va cuprinde și o sală de atletism, care se va regăsi sub actuala tribună 2. Suprafața de joc se va întinde pe o lungime de 105 de metri și o lățime de 68 de metri. Gazonul va fi natural, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

Hermannstadt ar putea inaugura noua arenă la meciul cu Chindia Târgoviște

Hermannstadt ar putea juca primul meci oficial pe noua arenă la meciul cu Chindia Târgoviște, care are loc pe 5 noiembrie.

ADVERTISEMENT

În cazul în care lucrările nu vor fi finalizate, sibienii ar putea juca prima partidă pe noul gazon împotriva celor de la CFR Cluj, pe 30 noiembrie, următorul meci acasă pentru Hermannstadt.

La mijlocul lunii noiembrie, campionatul României va fi întrerupt pentru meciurile amicale ale naționalei României. „Tricolorii” vor juca pe 17 noiembrie cu Slovenia, în timp ce 3 zile mai târziu se vor deplasa pentru meciul cu Moldova.

ADVERTISEMENT