Sport

Farul va avea un stadion nou la Constanța. Cât costă investiția la arena ”Gheorghe Hagi”

Visul lui Gheorghe Hagi ca Farul să aibă un stadion modern la Constanța prinde contur, după ce Consiliul Local Municipal și-a dat acordul pentru construirea unei noi arene.
04.08.2022 | 18:53
Farul va avea un stadion nou la Constanta Cat costa investitia la arena Gheorghe Hagi
Visul lui Gheorghe Hagi ca Farul să aibă un stadion modern la Constanța prinde contur, după ce Consiliul Local Municipal și-a dat acordul pentru construirea unei noi arene
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva luni, Gică Hagi spunea că dacă toate lucrurile vor merge conform planului echipa sa va putea juca pe noul stadion în vara anului 2024.

Stadionul echipei Farul va costa 500 de milioane de lei

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat trecerea stadionului ”Gheorghe Hagi” la Compania Naţională de Investiţii (CNI), urmând ca această arenă să fie demolată, iar în locul său să fie ridicat un stadion modern pe care să joace Farul.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, vechea arenă urmează să fie demolată în scurt timp și apoi va începe construirea noului stadion. Conform news.ro, valoarea investiţiei este estimată la 500 de milioane de lei.

”UAT municipiul Constanţa intenţionează să obţină finanţare pentru proiectul ‘Construire stadion Gheorghe Hagi, strada Primăverii, nr. 2-11, municipiul Constanţa’ prin includerea acestuia pe lista de sinteză a programului Complexuri sportive prin Programul Naţional de construcţii de interes public sau social, care se derulează prin Compania Naţională de Investiţii”, se arată în proiectul de hotărâre.

ADVERTISEMENT

În martie 2022, Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism care prevedea construirea unui nou stadion în oraș. Actualul stadion a fost construit în 1970 și modernizat în 1999. Arena are în prezent o capacitate de 15.500 de locuri.

Hagi le face educație financiară jucătorilor

În acest moment, Farul Constanța își susține meciurile de pe teren propriu pe arena din Ovidiu, pe un stadion de 4.500 de locuri, în cadrul Academiei construite chiar de legendarul Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist a vorbit întotdeauna despre nevoia de educație, iar patronul celor de la Farul a adus la Constanța o firmă care îi va învăța pe jucători să nu facă aceleași greșeli pe care le-au făcut alți mari fotbaliști.

Foarte mulți fotbaliști au probleme în a-și gestiona banii în timpul carierei, pentru a evita cazul lui Bănel Nicoliță sau al altor jucători care și-au pierdut întreaga avere. Jucătorii vor învăța de la experții ”Profit Point”, o companie creatoare a unui ecosistem al educației financiare și investiționale și antreprenoriale.

ADVERTISEMENT

Proiectul lui Gică Hagi este gândit pe termen mediu și lung, iar acesta ar putea de mare ajutor mai ales pentru tinerii fotbaliști de la academie. Academia este mai mult decât o școală de fotbal, este un proiect social și de educație. Școala este foarte importantă, iar la Ovidiu puștii au parte de cea mai bună educație, ba chiar primesc burse pentru a putea continua studiile.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
A MURIT PREȘEDINTELE într-un ACCIDENT AVIATIC! Informația, confirmată OFICIAL
A MURIT PREȘEDINTELE într-un ACCIDENT AVIATIC! Informația, confirmată OFICIAL
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Milionarul României, în mare impas. Cine i-a sărit în ajutor
Milionarul României, în mare impas. Cine i-a sărit în ajutor
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii