Sport

Un nou trofeu pentru Lionel Messi. Performanța uluitoare pe care a bifat-o argentinianul

Lionel Messi a câștigat un nou trofeu, de data aceasta în Argentina, așadar meritele fotbalistului sunt recunoscute în mod evident chiar la el acasă.
20.12.2023 | 16:17
Un nou trofeu pentru Lionel Messi Performanta uluitoare pe care a bifato argentinianul
Un nou trofeu pentru Lionel Messi. Performanța uluitoare pe care a bifat-o argentinianul. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Zicala ”nimeni nu e profet în țara lui” nu i se potrivește lui Leo Messi, drept dovadă argentinienii sunt la picioarele sale și l-au desemnat cel mai bun sportiv argentinian din 2023. Așadar, Messi a plecat acasă cu trofelul Olimpiada de Aur (Olimpia de Oro), faimos în Argentina, care constă într-ostatuie proiectată de sculptorul Mario Chierico.

Performanța uluitoare pe care a bifat-o argentinianul

Dacă Leo Messi a fost ales cel mai bun sportiv argentinian, trofeul pentru cea mai bună sportivă i-a revenit atletei Belen Casetta. Alături de aceștia au mai primit acest premiu alți 62 de sportivi, fiecare pentru sportul practicat la cel mai înalt nivel. Dacă Leo Messi nu are nevoie de nicio prezentare, publicul european trebuie să știe că Belen Casetta este deținătoarea recordului panamerican la cursa cu obstacole 3000 de metri.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Argentina, Leo Messi e deja obișnuit cu aceste trofee, fiind deținătorul Olimpia de Oro din 2011, 2021 și 2022. Mai mult, argentinianul a câștigat în 2023 al optulea Balon de Aur decernat de revista de specialitate franceză France Football. În același timp Casetta (29 de ani), la doar șase luni distanță de a fi mamă, este considerată de către COA (Comitetul Olimpic Argentin) drept cea mai bună sportivă a anului, conform TYCSports.

La ultimele Jocuri Panamericane de la Santiago, Chile, Casetta a atins recordul panamerican în specialitatea sa, 3000 de metri cu obstacole, cu un timp de 9:39.47, depășind recordul 9:41.45 deținut de canadianca Geneviève Lynn Lalonde, la Lima în 2019. Au fost acordate în total 46 de astfel de premii, fiind remarcați baschetbalistul Facundo Campazzo de la Real Madrid sau pilotul Mariano Werner.

ADVERTISEMENT

Evenimentul anual îi premiază pe toți cei mai buni sportivi din Argentina și a avut loc la Usina del Arte, în cartierul Buenos Aires din La Boca. Premiul este celebru în Argentina și are o tradiție de 69 de ani. Pe lista câștigătorilor acestui trofeu se numără și Candela Francisco Guecamburu (șah), Federico Oaks (baseball) și mulți alții.

Cu siguranță pentru Leo Messi cel mai important eveniment din aceste zile a fost comemorarea a un an de la câștigarea Cupei Mondiale de către Argentina. Drept dovadă mesajul postat de Messi pe Instagram. „1 an de la cea mai frumoasă nebunie din cariera mea. Amintiri de neuitat care vor dura o viață. Aniversare fericită tuturor!”, a scris Leo Messi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cei de la Barcelona au anunțat că Lionel Messi va avea parte de un meci de retragere pe stadionul catalanilor, atunci când fotbalistul va dori. ”Suntem deschişi să-l facem oricând vor ei. Messi este cel mai bun jucător din istorie şi, pentru că îl respectăm şi îl admirăm, bineînțeles că merită un omagiu la Barca”, a declarat președintele Juan Laporta.

Totuși, Laporta a negat că Barcelona ar mai fi interesată să-l împrumute pe Leo Messi de la Inter Miami, și l-a asigurat pe argentinian că va avea parte de o ceremonie de retragere cum nu s-a mai văzut, în momentul în care fotbalistul va fi pregătit.

ADVERTISEMENT

Până la urmă nu s-a întâmplat (n.r. împrumutul), pentru că ceea ce ne-a spus el a fost total logic: din cauza presiunii la care fusese la Paris, a preferat să meargă la Inter Miami, pentru că asta i-ar oferi o oarecare stabilitate. O decizie pe care o respectăm. Nu ştim dacă va fi când revenim pe Camp Nou la finele anului 2024 sau când stadionul va fi complet terminat în iulie 2026”, anunța oficialul Barcelonei.

ADVERTISEMENT
Tags: