Sport

Un oficial al Rapidului visează la titlu în SuperLiga: “Am arătat-o în primele trei etape”. Video

Vasile Maftei (41 de ani), antrenorul de la Centrul de Copii și Juniori al Rapidului, consideră că echipa lui Adrian Mutu se poate bate în acest an la primele locuri în SuperLiga.
04.08.2022 | 13:40
Un oficial al Rapidului viseaza la titlu in SuperLiga Am aratato in primele trei etape Video
Vasile Maftei s-a întors la Rapid în urmă cu un an și este antrenor la Centrul de Copii și Juniori. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid a reușit șase puncte în primele trei etape și e pe locul 4 în SuperLiga, după ce a întâlnit CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova. Vasile Maftei consideră că Adrian Mutu are una dintre cele mai puternice echipe din campionat.

Vasile Matei e optimist: „Cu siguranță în cel mai scurt timp ne vom bate și pentru câștigarea campionatului”

Antrenor la Centrul de Copii și Juniori al Rapidului, Vasile Maftei a vorbit pentru Orange Sport despre începutul excelent de campionat al „alb-vișiniilor”: „Toţi ne gândeam că va fi un start dificil de campionat, pentru că întâlneam primele trei echipe, care joacă şi în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Cu toţii ne aşteptăm la meciuri grele, poate că un pic ne-a avantajat faptul că ele au avut meci la mijlocul săptămânii, după care am jucat noi la sfârşitul săptămânii cu ei”.

Vasile Maftei e convins că Rapidul ar fi meritat măcar un egal și cu CFR Cluj și ar fi fost astfel la egalitate de puncte cu cele trei echipe de pe podium: „Cu mai mult noroc, am fi putut avea în momentul de faţă 7 puncte. Cred că 6 puncte sunt ok, având în vedere că ai întâlnit trei dintre candidatele la titlu. Cu siguranţă, în cel mai scurt timp ne vom bate şi pentru câştigarea campionatului”.

ADVERTISEMENT

Vasile Maftei îi laudă pe jucătorii lui Adi Mutu: „Cred că suntem una dintre cele mai bune echipe ale campionatului”

Fostul căpitan din Giulești e de părere că Rapid este una dintre cele mai valoroase din SuperLiga: „Cred că suntem una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, am arătat-o în primele trei etape. Campionatul este lung, se pot întâmpla multe. Fiecare echipă care intră în play-off are şanse, matematic, la campionat”.

Maftei crede că, dacă Rapid va reuși să ajungă în play-off, va fi o nucă tare pentru orice adversar: „Noi, dacă vom accede în playoff, cu siguranţă, vom pune probleme mari tuturor echipelor şi, dacă noi suntem bine, putem să ne şi batem pentru un loc cât mai sus în clasament”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, fostul fundaș central crede că titlul este deocamdată doar un vis frumos: „Nu aş zice titlu. Vorbim şi de titlu, dar nu cred că e momentul acum”.

Vasile Maftei, conștient de presiunea suporterilor: „Clar că ei se gândesc foarte mult la campionat”

Pentru suporterii giuleșteni, anul centenarului este unul extrem de important în istoria Rapidului, iar aceștia așteaptă o prestație pe măsura evenimentului.

ADVERTISEMENT

„Dar dacă suntem acolo şi avem posibilitatea să ne batem pentru titlu, ne vom bate, nu ne vom da la o parte. Şi acum visăm. Dacă mă întrebi pe mine şi toată masa de suporteri rapidişti, clar că ei se gândesc foarte mult la campionat.

Ca rapidist, te gândeşti şi vrei să câştigi cât mai repede campionatul. E foame de performanţă în mintea tuturor”, a declarat fostul jucător al Rapidului pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT