News

Un pacient a provocat pagube de mii de euro la un spital din Vaslui. “Este cel mai grav incident din ultimii ani”

Incident grav la un spital din Vaslui. Aparatura medicală a fost distrusă de un pacient violent, iar pagubele se ridică la mii de euro.
08.02.2024 | 15:14
Un pacient a provocat pagube de mii de euro la un spital din Vaslui Este cel mai grav incident din ultimii ani
Distrugeri de mii de euro la un spital din Vaslui, după ce un pacient agresiv a lovit totul în jurul său. Sursa foto: reporteris.ro
ADVERTISEMENT

Un pacient a distrus aparate medicale de mii de euro la Spitalul Județean Vaslui. Evenimentul violent a avut loc la Unitatea de Primiri Urgențe pagubele cauzate se ridică la de mii de euro.

Haos la Spitalul Județean Vaslui: un pacient a distrus totul în jur

Individul, în vârstă de 35 de ani și domiciliat în Corni-Albești, județul Vaslui, a fost adus cu ambulanța la Spitalul Județean Vaslui după ce s-ar fi automutilat. Imediat ce a fost plasat într-un salon de la Unitatea de Primiri Urgențe, acesta a declanșat haosul, distrugând totul în calea sa, conform declarațiilor medicilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit managerului SJU Vaslui, Ana Rinder, pacientul a distrus două electrocardiografe, sute de fiole de medicamente, precum și alte aparaturi importante într-un acces de furie.

„Două electrocardiografe, un monitor de calculator, o imprimantă multifuncțională și sute de fiole de medicamente au fost distruse de către pacientul agresiv”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, pentru stiriest.ro.

ADVERTISEMENT

Personalul medical nu s-a putut lupta cu furia pacientului

Bărbatul nu a putut fi stăpânit sub nicio formă, iar personalul medical a încercat să-l calmeze solicitând intervenția forțelor de ordine, Managerul spitalului a subliniat că, deși comportamente violente din partea pacienților au fost întâlnite anterior, acest incident a fost cel mai grav din ultimii ani.

„Nu este prima dată când suntem confruntați cu comportamente violente din partea pacienților. Cu toate acestea, incidentul despre care vorbim este cel mai grav pe care l-am întâlnit în ultimii ani. Ne-am angajat să luăm măsuri suplimentare pentru a proteja siguranța personalului nostru și a pacienților.”, a mai spus managerul spitalului pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului, nimeni nu a fost rănit, dar bărbatul violent a fost ulterior transferat la secția de Psihiatrie pentru evaluare și tratament.

Spitalul Județean Vaslui va depune plângere pentru distrugere

Conducerea instituției medicale încearcă să calculeze daunele cauzate de pacientul rebel. În acest scop, s-a cerut deja unei companii specializate în echipamente medicale să ofere o estimare pentru reparații.

ADVERTISEMENT

Spitalul Județean de Urgență Vaslui intenționează să depună o plângere pentru distrugere având în vedere că o mare parte din mobilierul și echipamentele salonului au fost distruse de individul violent. În această situație, autoritățile vor cerceta cazul pentru a stabili cu exactitate împrejurările incidentului.

ADVERTISEMENT
Tags: