Sport

Un patron din Superligă, reacție vehementă în cazul Cosmin Matei! “O să vorbesc cu avocatul”

După ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă, un oficial din SuperLigă cere măsuri drastice împotriva celor de la Sepsi.
18.03.2024 | 22:46
Un patron din Superliga reactie vehementa in cazul Cosmin Matei O sa vorbesc cu avocatul
Cosmin Matei a surprins întreaga suflare fotbalistică după ce a fost depistat pozitiv. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc a fost lovit astăzi de o veste care a dinamitat SuperLiga României. Mijlocașul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Cosmin Matei, a fost depistat pozitiv la substanța interzisă, 5-metilhezan-2-amină.

Iftime apelează la un avocat

Proba de la controlul anti-doping a fost prelevată pe patru februarie, la finalul unui meci pierdut de Sepsi cu Universitatea Craiova. Reacțiile din fotbalul românesc nu au întârziat să apară. Însă, a apărut și primul club care a cerut să se ia măsuri împotriva echipei covăsnene

ADVERTISEMENT

Ocupanta ultimului loc din play-out, FC Botoșani, a fost prima echipă din Superligă care a cerut chiar o eventuală depunctare a formației din Sfântu Gheorghe, sau pierderea jocurilor cu 3-0, la masa verde.

Vor ca Sepsi să piardă meciurile la masa verde

Clubul moldovean a cerut măsurile prin vocea lui Valeriu Iftime, patronul echipei. Acesta a punctat că va lua imediat legătura cu un avocat pentru a vedea care sunt căile prin care îi poate trage la răspundere pe cei de la Sepsi.

ADVERTISEMENT

“Nu știu care sunt demersurile pe care le putem face noi în sensul ăsta. Faptul că a fost depistat pozitiv e o poveste foarte complicată, poate și la meciul cu noi a fost așa și n-a verificat nimeni.

O să vorbesc la club cu avocatul să vedem în ce măsură ne putem apleca pe acest subiect. E o chestiune gravă dacă Cosmin Matei a făcut asta, e o chestie gravă pentru fotbalul nostru și iar am avea o pată pe care trebuie să o tratăm.

ADVERTISEMENT

Nu știu exact ce spune regulamentul, dacă nu cumva meciurile următoare ale lor ar trebui pierdute cu 3-0. Habar n-am, nu știu ce trebuie făcut.Dacă este o chestiune care ne afectează pe noi legal și putem interveni, vom interveni 100%.

Trebuie văzut care este contextul legal în care putem pune acea problemă”, a fost poziția fermă a lui Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, conform sport.ro. Rămâne de văzut cu ce date revine oficialul moldovean.

ADVERTISEMENT

Matei a mai jucat după partida cu Universitatea, alte șase partide pentru Sepsi: FCSB (0-1), Farul (0-1), “U” Cluj (0-0), FC Botoșani (2-1), FC Voluntari (4-0) și Petrolul (2-1). Mijlocașul n ua fost folosit cu FCSB, duminica trecută. Notificarea ANAD a venit la clubul covăsnean, chiar înainte ca echipa să se deplaseze către București.

ADVERTISEMENT