Sport

Sepsi nu a cerut proba B pentru Cosmin Matei și jucătorul va fi pus sub acuzare! Update Exclusiv

Un nou scandal de dopaj lovește sportul românesc. Mijlocașul Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după meciul Sepsi - Universitatea Craiova.
18.03.2024 | 22:10
Sepsi nu a cerut proba B pentru Cosmin Matei si jucatorul va fi pus sub acuzare Update Exclusiv
Un nou scandal de dopaj lovește sportul românesc. Mijlocașul Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după meciul Sepsi - Universitatea Craiova. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
18-03-2024
20:09

Sepsi nu a cerut proba B pentru Cosmin Matei

FANATIK a aflat în exclusivitate că Sepsi Sf. Gheorghe nu a cerut proba B în cazul lui Cosmin Matei, iar termenul limită a expirat deja.

Astfel, pe 19 martie, mijlocașul covăsnenilor va fi pus sub acuzare. Matei riscă o suspendare de doi ani, care poate fi însă redusă la jumătate dacă se demonstrează că a luat un supliment contaminat.

Fotbalistul echipei covăsnene a fost integralist în partida desfășurată pe 4 februarie și încheiat cu victoria oltenilor, scor 3-1. Matei a ajuns la gruparea din Sfântu Gheorghe în vara anului 2022.

Cosmin Matei, depistat pozitiv după Sepsi – Universitatea Craiova

Clubul patronat de Laszlo Dioszegi a confirmat faptul că mijlocașul Cosmin Matei a fost testat pozitiv după meciul Sepsi – Universitatea Craiova. Pe adresa grupării a venit o înștiințare din partea Agenției Naționale Anti-Doping conform căreia jucătorul a folosit substanța 5-metilhexan-2-amină.

ADVERTISEMENT

”Am primit și noi la club notificarea în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte. Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui.

N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise. Știu că Matei a fost răcit o perioadă. Nu știu exact ce a luat.

ADVERTISEMENT

Dar vă sugerez să așteptăm ancheta pentru a vedea concluziile clare. Ați văzut și la Halep ce s-a întâmplat. Dacă se va confirma însă că Matei e vinovat, vom lua măsurile necesare”, a declarat patronul Laszlo Dioszegi, pentru sportpesurse.ro.

Matei nu știe de unde a apărut substanța pozitivă în corpul său

Cosmin Matei, care la începutul anului a făcut câteva dezvăluiri uluitoare din viața extrasportivă, s-a arătat mirat de faptul că a fost testat pozitiv și a mărturisit că a luat mai multe medicamente după ce a fost răcit o perioadă. ”Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți!

ADVERTISEMENT

E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt. Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a spus jucătorul, pentru sportpesurse.ro.

În vârstă de 32 de ani, Cosmin Matei a mai jucat încă 6 meciuri pentru Sepsi după apariția cu Universitatea Craiova. Notificarea din partea ANAD a ajuns chiar înaintea partidei din weekend cu FCSB, astfel că jucătorul nu a fost inclus în lot.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Sepsi în actualul sezon, punând serios umărul la calificarea echipei în play-off-ul din SuperLiga. Matei a jucat 25 de meciuri și a marcat 4 goluri.

ADVERTISEMENT