Sport

Ionel Dănciulescu a dezvăluit ce medicament a luat Cosmin Matei: “Asta mi-a spus”

Mijlocașul Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după partida dintre Sespi OSK și Universitatea Craiova, din etapa 24 a SuperLigii.
18.03.2024 | 21:55
Ionel Danciulescu a dezvaluit ce medicament a luat Cosmin Matei Asta mia spus
Ionel Dănciulescu a dezvăluit ce medicament a luat Cosmin Matei. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv cu Metilhexanamina, după o probă de urină luată la finalul partidei dintre Sepsi Sf. Gheorghe și Universitatea Craiova, scor 1-3, disputată pe 4 februarie 2024.

Ionel Dănciulescu a dezvăluit ce a vorbit cu Cosmin Matei după aflarea veștii

Potrivit legii privind prevenirea și combaterea dopajului în sport și Codul Mondial Anti-Doping 2021, mijlocașul nu o să fie supendat provizoriu până la aflarea verdictului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Cosmin Matei riscă o suspendare de doi ani, care poate fi însă redusă la jumătate dacă se demonstrează că a luat un supliment contaminat.

Ionel Dănciulescu, fostul coleg al lui Matei de la Dinamo, a comentat vestea primită de jucător în această seară și a dezvăluit că acesta a folosit medicamente pentru combaterea răcelii, precum cele care calmează durerea și inflamația gâtului.

ADVERTISEMENT

„Din ce știu eu, că am vorbit puțin mai devreme cu el, mi-a spus că vor lua toate medicamentele de la club, să verifice să nu fie vreun lot contaminat. Încearcă acum toate variantele!

Mai iau anumite suplimente de la club, poate e vreun lot contaminat, cum s-a întâmplat și în cazul Simonei Halep. A fost răcit, a zis că a luat niște strepsils, ceva de genul acesta. Asta mi-a spus.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, o chestie interesantă este că nu a fost suspendat. Vor verifica toate medicamentele pe care el le-a luat, să vadă ce se întâmplă. El este accidentat acum, are ceva la ligamentul intern, v-o spun 100%”, a declarat Ionel Dănciulescu, la Digi Sport.

Metilhexanamina, o substanță interzisă care grăbește capacitatea respiratorie

Specialiștii în domeniu antidoping precizează că Metilhexanamina este un stimulent pe termen scurt, care sporește atenția, reduce oboseala, grăbește capacitatea respiratorie și ajută la scăderea în greutate.

ADVERTISEMENT

În schimb, substanța cu care a fost depistat Cosmin Matei are numeroase efecte adverse extrem de periculoase, cum ar fi hemoragii cerebrale sau afecțiuni ale plămânilor.

ADVERTISEMENT