News

Un paznic a reclamat la poliție că a fost tâlhărit, însă adevăraul era altul. Ce făcuse bărbatul cu banii firmei

Poveste de film la Găești, acolo unde un bărbat de 22 de ani, angajat al unei firme, a reclamat că a fost victima unei tâlhării.
07.10.2023 | 19:03
Un paznic a reclamat la politie ca a fost talharit insa adevaraul era altul Ce facuse barbatul cu banii firmei
Un bărbat a mers la poliție și a spus că a fost tâlhărit, însă adevărul era altul / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 22 de ani, din Găești, este protagonistul unei povești demne de un roman polițist. Bărbatul este angajatul unei societăți comerciale, iar vineri, 6 septembrie, urma să transporte cu mașina încasările firmei.

”Victima” a povestit că indivizi mascați i-au furat banii

Tânărul n-a mai ajuns la destinație cu banii, pentru că pe drum ar fi fost atacat de persoane necunoscute, cu figurile acoperite care l-au deposedat de respectiva sumă, prin violență fizică.

ADVERTISEMENT

Astfel, în jurul serii, paznicul a mers la poliție și a reclamat că a fost victima unei tâlhării, în urma căreia a pierdut toți banii firmei.

“La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 21,09, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi de către un tânăr de 22 de ani, din Găeşti, cu privire la faptul că două persoane l-ar fi dat jos din autoturism, l-ar fi agresat fizic şi l-ar fi deposedat de bani”, au precizat reprezentanții IPJ Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Polițiștii s-au mobilizat și au început cercetările. Astfel, la fața locului au ajuns agenții secției de investigații criminale și un criminalist. Pentru a fi siguri că nu scapă niciun indiciu, oamenii legii au adus cu ei și un câine de urmă.

În realitate, paznicul pierduse banii la păcănele

Ajunși pe teren, polițiștii aveau să afle o cu totul altă poveste, în care victima era, de fapt, autorul infracțiunii. Mai exact, tânărul și-a înscenat tâlhăria pentru a-și acoperi urmele, după ce a pierdut banii firmei la păcănele. Pentru a fi suficient de convingător, el și-a rupt inclusiv hainele de pe el, informează Observator.

ADVERTISEMENT

“Din investigaţiile efectuate, a rezultat că bărbatul, agent de pază la o societate comercială din Găeşti, în timpul programului de lucru, ar fi mers la o sală de jocuri de noroc, unde ar fi pierdut aproximativ 5.000 de lei, sumă care ar fi reprezentant încasările societăţii comerciale.

Ulterior, pentru a justifica lipsa banilor, acesta s-ar fi deplasat într-o zonă nesupravegheată video, şi-ar fi rupt hainele şi a sesizat că a fost victima unei infracţiuni”, au mai arătat cei de la IPJ Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

După ce s-a aflat tot adevărul, bărbatul în cauză s-a ales cu un dosar penal pentru delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare.

ADVERTISEMENT