News

Un polițist a rămas fără pistol și muniție după o intervenție la o altercație. Un suspect a fost reținut, arma e de negăsit

În timpul unei intervenții la o altercație, un polițist din Hunedoara a fost deposedat de pistol și muniție. Un suspect a fost reținut, însă arma e de negăsit.
08.01.2024 | 11:38
Un politist a ramas fara pistol si munitie dupa o interventie la o altercatie Un suspect a fost retinut arma e de negasit
Polițist din Hunedoara, lăsat fără pistol și muniție în timpul unei intervenții. Arma este de negăsit. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grav incident petrecut în urmă cu 24 de ore în județul Hunedoara, acolo unde un polițist a rămas fără pistol și muniție. Totul s-a întâmplat în timp ce acesta intervenea la o altercație.

Polițist din Hunedoara, lăsat fără pistol și muniție în timpul unei intervenții. Arma este de negăsit

Evenimentul de duminică a avut ca punct de plecare un scandal care a avut loc la orele serii într-un local din comuna Crișcior, între mai multe persoane. Întrucât erau implicate mai multe persoane recalcitrante, polițiștii au cerut ajutorul colegilor lor din Brad.

ADVERTISEMENT

Chiar în timp ce încerca imobilizarea unei persoane, un agent de poliție a rămas fără centura tactică. Pe aceasta avea prinse un pistol, un baston telescopic şi un spray lacrimogen, transmite Agerpres.

Luni, IPJ Hunedoara a oferit informații noi în legătură cu acest incident. Astfel, se pare că obiectele care erau prinse pe centura tactică a poliţistului, alături de altele care se aflau în dotarea agentului de poliţie, au fost găsite, în cursul nopţii de duminică spre luni. Se aflau pe o vale din apropierea râului Crişul Alb.

ADVERTISEMENT

”În urma activităţilor de căutare, în cursul nopţii a fost găsită centura cu un încărcător cu 17 cartuşe, un spray şi un baston telescopic, pe o vale, în apropierea râului Criş”, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Situația este încă extrem de gravă întrucât arma şi un încărcător nu au fost deocamdată găsite. IPJ Hunedoara a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor.

ADVERTISEMENT

Trei suspecți reținuți în urma acestui incident din Hunedoara

În urma acestui incident, s-a constatat că principalul suspect este un bărbat de 46 de ani, persoană implicată în altercaţie. Individul a fost depistat la scurt timp pe raza comunei Crişcior. El a refuzat să coopereze cu poliţiştii în vederea indicării locului în care s-ar afla centura tactică, a precizat sursa citată.

În urma activităţilor de cercetare penală şi a probatoriului administrat în cazul altercaţiei din comuna Crişcior, din seara zilei de 7 ianuarie, poliţiştii au luat măsura preventivă reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Brad, bănuit de săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor (respectiv de sustragerea armamentului şi a muniţiei din dotarea unui agent de poliţie care a intervenit la eveniment)”, a precizat luni IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Alți doi bărbaţi implicaţi în altercaţie, unul de 41 de ani, din Brad, şi altul de 42 de ani, din Crişcior, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Toți vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale.

ADVERTISEMENT