News

Un porc s-a răzbunat pe măcelar. Animalul și-a ucis călăul înainte să fie sacrificat

Un măcelar a fost ucis chiar de către porcul pe care se pregătea să-l sacrifice într-un abator din Hong Kong, din cauza unei erori tehnice.
24.01.2023 | 22:57
Un porc sa razbunat pe macelar Animalul sia ucis calaul inainte sa fie sacrificat
Un porc și-a ucis călăul. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Măcelarul avea 61 de ani și lucra în abatorul Sheung Shui, aproape de granița cu China continentală. Fără să realizeze ce va urma, măcelarul și-a pregătit satârul pentru a tăia porcul, însă animalul s-a zbătut și și-a ucis călăul.

Un porc și-a ucis măcelarul înainte de a fi sacrificat

Mai exact, conform polițiștilor, în momentele de luptă dintre porc și bărbat satârul l-a tăiat pe măcelar, provocându-i o rană de 40 de centimetri și moartea.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, bărbatul folosise înainte un dispozitiv electric pentru a paraliza porcul, însă acesta și-a revenit brusc și a provocat moartea măcelarului de propria sa armă, satârul însângerat cu care a ucis sute sau mii de porci în trecut.

Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru acesta și au fost nevoiți să constate decesul acestuia. Desigur, în acest caz s-a ridicat problema siguranței muncii din abator, urmând a fi luate măsuri pentru a îmbunătăți regulile de siguranță.

ADVERTISEMENT

Spre finele anului 2022, un caz similar era înregistrat în România, după ce un bărbat din Botoșani era ucis și mâncat de porcii săi. Rudele au chemat ambulanța după mai multe ore de la incident, însă medicii ajunși la fața locului au constatat decesul.

Un caz similar avea loc în vara trecută, tot în Botoșani. De fiecare dată se pare că victimele consumaseră alcool și au intrat în această stare de ebrietate în coteț la porci.

ADVERTISEMENT

“Pacientul a ajuns în serviciul nostru în stare critică. Se afla în şoc hemoragic, cu o pierdere masivă de sânge, aproape 2.500 de mililitri fiind scoși din cavitatea abdominală şi în hipotermie severă, temperatura măsurată fiind de 25⁰C.

A fost vorba despre multiple leziuni ale intestinului subțire, pe mai multe segmente ale acestuia, până la rect, prin agresiune și muşcătura. Prezenta şi o fractură costala. Practic a fost mâncat de viu”, transmiteau medicii Spitalului Județean de Urgență.

ADVERTISEMENT

Deși sunt rare, cazurile în care porcii domestici omoară oameni sunt întâlnite în fiecare an. De fiecare dată victimele fie au consumat alcool, fie nu au respectat anumite măsuri de siguranță la locul de muncă, cum ar fi abatoarele.

ADVERTISEMENT