Life

Un post de televiziune lansat cu ani în urmă își schimbă numele. Cum se va numi de acum înainte

Se schimbă numele unui post de televiziune lansat în urmă cu ceva ani și care este urmărit de nenumărate persoane. Despre ce este vorba și care va fi noul nume?
01.03.2023 | 18:23
Un post de televiziune lansat cu ani in urma isi schimba numele Cum se va numi de acum inainte
Un post de televiziune lansat cu ani în urmă își schimbă numele. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

După ce în urmă cu doi ani de zile, televiziunea Paramount Channel s-a închis în România, iar filmele care erau difuzate acolo s-au mutat pe Comedy Central, iată că un alt post de televiziune faimos face o mișcare importantă, iar telespectatorii ar fi bine să nu fie luați prin surprindere.

Postul Boomerang își schimbă denumirea

Este vorba despre postul de televiziune Boomerang, destinat preșcolarilor. Televiziunea a fost lansată în România în urmă cu ani de zile și putem spune că face parte din aceeași ”familie” și cu celebrul post tv Cartoon Network pe care toată lumea și-l amintește cu siguranță.

ADVERTISEMENT

În luna martie însă, Boomerang va suferi câteva modificări. Într-un promo postat pe canalul de YouTube al televiziunii se menționează că începând cu 18 martie, televiziunea va purta numele de Cartoonito. În ceea ce privește alte modificări, conform anunțului făcut, vor fi difuzate aceleași seriale și desene animate ca și până acum, însă vor urma și altele noi.

„Hei, prieteni, fiţi atenţi, Boomerang devine Cartoonito. Vor veni toţi prietenii voștri buni şi se vor alătura şi alţi prieteni”, se arată în promoul postat pe canalul de YouTube al televiziunii. Totodată, sursa citată precizează că va păstra titlurile consacrate de la Boomerang și va veni și cu noutăți.

ADVERTISEMENT

Care este însă povestea faimosului fost de televiziune Boomerang? În primul rând televiziunea este deţinută de compania americană Warner Bros. Discovery. Aceasta a devenit prezentă în România începând cu anul 2009 și avea atunci conținut exclusiv în limba engleză.

Boomerang, postul favorit al preșcolarilor

În ceea ce privește publicul țintă ales de postul de televiziune, Boomerang este adresat preșcolarilor, având deci un target mult mai tânăr decât faimosul post de desene animate Cartoon Network. În ultimii ani însă au existat și schimbări.

ADVERTISEMENT

Dacă în anul 2009, Bloomberg difuza doar producții în limba engleză, iată că începând cu 2011, postul de televiziune a început să difuzeze conținut în limba română. Și totuși cât de mulți telespectatori din România aleg să urmărească postul tv?

Conform cifrelor centralizate la nivel național, doar în luna ianuarie, postul de televiziune a avut o medie de 32.200 de telespectatori în fiecare zi. Referitor la transformarea numelui, din Boomerang în Cartoonito, conform anunțului făcut de reprezentanți, acest lucru se va întâmpla în țările din Europa, printre care și România, dar și în țările din America Latină și Africa.

ADVERTISEMENT

Amintim că la începutul anului, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a anunțat că drepturile media din Europa pentru difuzarea viitoarelor patru ediții ale Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura în perioada 2026-2032, au fost atribuite Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) și Warner Bros. Discovery, care deține Boomerang.

ADVERTISEMENT
Tags: