Sport

Lovitură pe piața mass-media din România! Cine va transmite viitoarele patru ediții ale Jocurilor Olimpice: „Până în 2032”

Veste importantă pentru fanii sportului. A fost anunțat oficial postul care transmite viitoarele patru ediții ale Jocurilor Olimpice.
16.01.2023 | 15:54
Lovitura pe piata massmedia din Romania Cine va transmite viitoarele patru editii ale Jocurilor Olimpice Pana in 2032
Eurosport va transmite viitoarele ediții ale Jocurilor Olimpice. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a anunțat luni, 16 ianuarie, că în urma unei licitații, drepturile media din Europa pentru difuzarea viitoarelor patru ediții ale Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura în perioada 2026-2032, au fost atribuite Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) și Warner Bros. Discovery.

Lovitură pe piața mass-media! În România, viitoarele patru ediții ale Jocurilor Olimpice se văd la Eurosport

Uniunea Europeană de Radiodifuziune, cea mai importantă alianță din lume a entităților mass-media de servicii publice și Warner Bros. Discovery, una dintre companiile mamă ale Eurosport, au achiziționat la comun toate drepturile media din 49 de state din Europa pentru următoarele patru ediții ale JO.

ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de iarnă de la Milano Cortina 2026, Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028, Jocurile Olimpice de iarnă din 2030 și Jocurile Olimpice de la Brisbane 2032, cât și Jocurile Olimpice de Tineret se pot vedea în România, în exclusivitate la Eurosport, care difuzează în actuala perioadă turneul de tenis de la Australian Open.

Prima colaborare dintre Comitetul Olimpic Internațional și Uniunea Europeană de Radiodifuziune a avut loc în 1956, în timp ce Warner Bros. Discovery a negociat cu CIO în 2015 pentru transmiterea Jocurilor Olimpice din perioada 2018-2024.

ADVERTISEMENT

CIO, parteneriat cu EBU pentru difuzarea viitoarelor ediții ale Jocurilor Olimpice. Anunțul oficial al președintelui Thomas Bach

Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, a dezvăluit că este încântat de colaborările cu cei doi giganzi din industria media. „Suntem încântați că am ajuns la un acord pe termen lung cu două dintre cele mai importante companii media din lume.

EBU și membrii săi oferă expertiză și acoperire de neegalat în difuzare în întreaga Europă, iar Warner Bros. Discovery, prin combinația recentă dintre Warner Media și Discovery, reprezintă una dintre cele mai mari companii de media și divertisment din lume pe toate genurile și platformele de programare.

ADVERTISEMENT

Acest parteneriat demonstrează atractivitatea continuă a Jocurilor Olimpice în Europa. Deoarece CIO redistribuie 90% din veniturile pe care le generează, acest acord pe termen lung oferă, de asemenea, stabilitate financiară mișcării sportive de amploare și, în cele din urmă, îi sprijină pe sportivii înșiși”, a declarat Thomas Bach.

Edițiile Jocurilor Olimpice din perioada 2024-2032 se văd la Eurosport

Warner Bros. Discovery, una dintre companiile fondatoare ale Eurosport, prin colaborarea cu CIO și-a extins dreptul de a difuza ediții ale Jocurilor Olimpice în Europa. În România, pe lângă viitoarele patru ediții ale JO, Eurosport va transmite în exclusivitate Jocurile Olimpice din 2024, care se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

ADVERTISEMENT

„În calitate de Casă a Jocurilor Olimpice din Europa’ pentru ultimele trei ediții, suntem încântați să ne extindem relația cu CIO până în 2032. Înainte de ceea ce se anunță a fi Jocurile Olimpice magnifice de la Paris 2024, suntem încântați că Warner Bros.

Discovery va rămâne singurul loc în care fanii pot beneficia de fiecare moment al următoarelor patru olimpiade.
Suntem recunoscători că colaborăm cu EBU și cu membrii săi în următoarea etapă a călătoriei noastre olimpice, extinzându-ne angajamentul luat împreună cu CIO în 2015 de a ajunge la mai mulți oameni printr-o acoperire largă și accesibilă.

Telespectatorii din toată Europa vor continua să aibă o gamă largă de opțiuni și abilitatea de a accesa Jocurile pe mai multe platforme, punând o bază remarcabilă pentru a construi pe baza recordului de audiență și implicare oferite pentru Europa la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice”, a fost anunțul lui Andrew Georgiou, președinte și director general al Warner Bros. Discovery Sports Europe.

ADVERTISEMENT