News

Un primar PNL a murit după ce s-a infectat cu Covid-19. Edilul nu era vaccinat

Primarul a decedat din cauza coronavirusului, el fiind nevaccinat.
15.10.2021 | 17:50
Un primar PNL a murit dupa ce sa infectat cu Covid19 Edilul nu era vaccinat
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a murit din cauza infecției cu Covid-19. Acesta nu era vaccinat împotriva noului coronavirus.

Un primar din Vâlcea a murit din cauza infecției cu coronavirus

Ionel Michiu a decedat în cursul zilei de vineri, la un spital din județul Vâlcea. Acesta era primarul comunei Stănești și a contractat o formă gravă a coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, care au mai transmis și faptul că primarul era nevaccinat.

El a fost depistat pozitiv cu coronavirus în urmă cu două săptămâni, iar de atunci s-a luptat cu boala.

ADVERTISEMENT

Încă de pe data de 3 octombrie el a mers la urgențe la Spitalul Județean Vâlcea, iar acolo i s-a făcut un test rapid pentru coronavirus care a ieșit pozitiv.

Ulterior, el a primit o rețetă pentru a se trata la domiciliu, dar starea lui s-a agravat, căci peste doar șase zile el a revenit la spital.

ADVERTISEMENT

Atunci, medicii au descoperit faptul că plămânii săi erau afectați de boală, motiv pentru care el a fost internat în spital până pe 13 octombrie.

Starea lui a devenit din ce în ce mai gravă, astfel că bărbatul a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Mihăeşti, unde îi era administrat oxigen.

ADVERTISEMENT

Primarul mort avea comorbidități și nu era vaccinat

Tot conform Direcției de Sănătate Publică Vâlcea bărbatul avea comorbidități, el având diabet de tip doi și hipertensiune arterială.

Bărbatul era la al patrulea mandat de primar în Stănești și făcea parte din Partidul Național Liberal.
 
“Bărbatul în vârstă de 61 de ani s-a prezentat pe data de 3 octombrie în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde i s-a făcut un test rapid, care a fost pozitiv, şi a primit reţetă pentru tratament la domiciliul.

În data de 9 octombrie, bărbatul a revenit la UPU şi, pentru că avea afectare pulmonară, a rămas sub supravegherea medicilor de aici până pe data de 13 octombrie, când a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Mihăeşti, pe sursă de oxigen.

Din păcate, pe data de 15 octombrie a fost declarat decedat. Avea comorbidităţi – hipertensiune arterială şi diabet zaharat de tip II”, a specificat purtătorul de cuvânt al DSP Vâlcea, Amelia Piţiga.

ADVERTISEMENT