News

Un profesor de religie din Pitești ar fi sărutat și pipăit o elevă. Poliția face cercetări în acest caz

Un profesor de religie din Pitești e acuzat că ar fi sărutat și pipăit o elevă, care apoi s-a plâns conducerii școlii. Poliția anchetează acest caz.
13.10.2022 | 23:52
Un profesor de religie din Pitesti ar fi sarutat si pipait o eleva Politia face cercetari in acest caz
Scandal la o școală din Pitești / Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Polițiștii au deschis o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de presa din Pitești. Evenimentele s-au produs la Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu”.

Profesor de religie din Pitești, acuzat că a sărutat o elevă

“În urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la un incident petrecut într-o unitate de învăţământ din municipiul Piteşti, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş este abilitat să comunice următoarele:

ADVERTISEMENT

În cursul serii de 13 octombrie a.c., ca urmare a informaţiilor apărute în mediul online, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Conform presei din Pitești, profesorul de religie e acuzat că ”a încercat să abuzeze sexual o elevă din clasa a IX-a”, atunci când cei doi se aflau în sala de sport a unității de învățământ, anunță Ziartopdearges.ro.

ADVERTISEMENT

Eleva fusese chemată acolo de profesor cu pretextul că trebuie să-i arate ceva, însă a închis-o într-un vestiar și a început să o pipăie și să o sărute. Mai mult, bărbatul i-a propus o relație și i-a dăruit o brățară drept semn al iubirii acestuia.

Este al doilea profesor de religie care scandalizează opinia publică în doar câteva zile. În Arad, un individ le-a transmis elevilor că ”femeile care se îmbracă indecent merită să fie violate”.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au sesizat din oficiu. A fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, un bărbat de 45 de ani, din Arad, fiind cercetat pentru adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

”Avem o echipă de doi inspectori care fac cercetări în liceul respectiv, vor vorbi cu elevele în cauză, cu alţi profesori şi cu profesorul acuzat. Nu există plângeri anterioare acestui caz pe numele acestui cadru didactic.

ADVERTISEMENT

Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat și Marius Gondor, inspector școlar general.

Cele care au dezvăluit cele întâmplate au fost două eleve de clasa a XII-a. Acestea au menționat pe Tik Tok că profesorul de religie i-a transmis unei alte eleve că ”nimeni nu o va viola nici dacă ar primi bani”, pentru că nu ar fi atractivă.

ADVERTISEMENT