News

Un profesor din Craiova a fost reținut după ce i-a cerut favoruri sexuale unei eleve. Discuția dintre cei doi. Video

Un profesor de istorie de la un liceu din municipiul Craiova a fost reținut de către polițiști. Cadrul didactic este acuzat că i-ar fi cerut favoruri sexuale unei eleve pentru note mai mari.
31.05.2022 | 22:28
Un profesor din Craiova a fost retinut dupa ce ia cerut favoruri sexuale unei eleve Discutia dintre cei doi Video
Profesor din Craiova, acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei eleve pentru a-i majora notele. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Incident extrem de grav la un liceu din Craiova. Un profesor a fost reținut de Poliție sub acuzația de folosire abuzivă a funcției în scop sexual.

Profesor din Craiova, acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei eleve pentru a-i majora notele

Cazul din Craiova a fost deschis în urma unui apel la 112. Un profesor de 66 de ani, care predă istorie, a fost reclamat de una dintre elevele sale.

ADVERTISEMENT

Fata, în vârstă de 19 ani, susține că bărbatul i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a-i majora notele.

Presa locală scrie că acest incident a avut loc la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan”, în urmă cu o săptămână.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor IPJ Dolj, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, de o tânără de 19 ani, elevă, din Craiova cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani, profesor, ar fi contactat-o telefonic şi i-ar fi pretins favoruri de natură sexuală în schimbul îmbunătățirii situației școlare la materia pe care o predă.

Pe contul de Facebook Oltenia TV a fost postată discuția dintre profesorul de istorie din Craiova și eleva de la CN Ștefan Velovan.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 61 de ani voia o lucrare mai ”specială” din partea tinerei. Aceasta din urmă nu a cedat și i-a spus că ceea ce face este ”hărțuire sexuală”.

Profesorul din Craiova, reținut pentru 24 de ore

În urma plângerii fetei, Poliția din Dolj a intervenit și a efectuat mai multe cercetări la locuința cadrului didactic.

ADVERTISEMENT

”La data de 26 mai a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului în cauză, din Craiova, în urma căreia a fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu, conform Reporter24Info.

Luni, 30 mai, bărbatul a fost ridicat și dus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor, iar în urma probatorului administrat a fost reţinut pentru 24 de ore.

Marți, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ADVERTISEMENT
Tags: