Sport

Un renumit jurnalist francez le aduce acuzații grave fotbaliștilor lui Didier Deschamps: „Se dopează!”. Video

Fotbaliștii naționalei Franței au fost luați în colimatoriu după ce s-au calificat în finala Ligii Națiunilor. Aceștia sunt acuzați că folosesc în exces protoxid de azot, gaz supranumit și „Hippy Crack”.
08.10.2021 | 18:58
Un renumit jurnalist francez le aduce acuzatii grave fotbalistilor lui Didier Deschamps Se dopeaza Video
ADVERTISEMENT

Victoria Franței din semifinalele UEFA Nations League a făcut înconjurul lumii. Naționala „Cocoșului galic” a câștigat spectaculos împotriva Belgiei, scor 3-2, dar nu toate reacțiile care au apărut după meci au fost pozitive.

Un renumit jurnalist francez, pe nume Romain Molina, susține că cel puțin jumătate din echipa lui Didier Deschamps este dependentă de protoxid de azot. Fost redactor la „Guardian”, Molina are o istorie bogată în jurnalismul de investigație.

ADVERTISEMENT

Cu o reputație celebră la nivel internațional, Romain Molina pare a ști despre ce vorbește, astfel că acuzațiile sale nu ar trebui neglijate.

Fotbaliștii naționalei Franței, acuzați că sunt dependenți de „Happy Crack”

Molina a făcut afirmația șocantă într-un videoclip postat pe propriul canal de YouTube. De-a lungul înregistrării, jurnalistul susține că jumătate din fotbaliștii naționalei sunt dependenți de protoxid de azot.

ADVERTISEMENT

Acest gaz este supranumit „Happy Crack” sau „gaz de râs” și, conform jurnalistului francez, mai bine de 75% din fotbaliștii care evoluează în ligile din Hexagon au acest obicei controversat.

Fotbalul din Franța pare obișnuit cu scandalurile în ultimii ani, dar dacă acuzațiile lui Romain Molina se adeveresc, acesta ar fi putea fi cel mai mare de până acum. De-a lungul timpului, mai mulți fotbaliști au fost surprinși inhalând azot, precum fundașul lui Manchester City, Kyle Walker, sau trei fotbaliști de la Swindon Town, echipă din League Two.

ADVERTISEMENT

Momentan, Romain Molina nu a adus nicio probă, dar acuzațiile sale i-ar putea distrage pe fotbaliștii lui Didier Deschamps. Duminică, 10 octombrie, de la ora 21:45, naționala Franței joacă împotriva Spaniei, la Torino, în finala UEFA Nations League.

Ce este protoxidul de azot. Efecte adverse și contraindicații

Protoxidul de azot sau gazul ilariant este un gaz incolor, care are un miros dulceag și care, datorită faptului că este agent oxidant, întreține arderea. Acesta este folosit în mod normal ca propergol, iar în amestec cu alte gaze în anestezia chirurgicală.

ADVERTISEMENT

Ca și efecte adverse, protoxidul de azot poate provoca hipoxie sau poate crește presiunea intracraniană. Totodată, el pătrunde în cavități și substituie azotul. Utilizat în cantități repetate, el inactivează vitamina B12. Poate avea efect teratogen și creează dependență.

Protoxidul de azot este contraindicat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, de epilepsie, de hipertiroidism, celor care au anemii megaloblastice, femeilor gravide, persoanelor cu traumatisme cerebrale sau în cazul aterosclerozei.

ADVERTISEMENT
Tags: