News

Un român a dat lovitura după ce și-a pus panouri fotovoltaice. A investit doar 2.250 lei, iar acum trăiește un vis

Într-o perioadă în care majoritatea cetățenilor se plâng de facturile uriașe la energie, un român care și-a pus panouri fotovoltaice trăiește un vis. A investit doar 2.250 de lei.
22.01.2023 | 07:00
Un roman a dat lovitura dupa ce sia pus panouri fotovoltaice A investit doar 2250 lei iar acum traieste un vis
Un român și-a instalat panouri fotovoltaice cu o investiție de doar 2.250 lei. Sursa foto: captură Observator News / volta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aproape zilnic, în spațiul public apar informații despre persoane fizice sau juridice din România care au de achitat facturi uriașe la curent sau gaze naturale. Pentru un bărbat din România această grijă nu mai există deloc.

Un român și-a instalat panouri fotovoltaice cu o investiție de doar 2.250 lei

Cu o sumă modică investită într-o astfel de structură alternativă de energie, un cetățean din țara noastră se bucură acum că și-a luat de pe cap povara facturilor.

ADVERTISEMENT

Îl cheamă Eduard Mihailov și este fericitul beneficiar al programului Casa Verde. Bărbatul a scos din buzunar doar 2.250 de lei (undeva la 450 de euro). La această sumă, statul a mai contribuit cu 20.000 de lei. Acum, casa bărbatului este independentă din punct de vedere energetic.

”Sprijinul din partea statului a fost de 20.000 de lei şi noi am pus 2.250 de lei. Capacitatea este de 3 kWh.

ADVERTISEMENT

A fost un vis, să ajungem la energia regenerabilă despre care se tot vorbeşte, să producem curent singuri”, declară românul, pentru Observator News.

Aproape 40.000 de români au obținut finanțare în programul Casa Verde

La nivel național, peste 39.000 de cetățeni au obţinut până în prezent finanțare prin programul Casa Verde.

ADVERTISEMENT

Vestea bună pentru cei care și-au depus dosarele pentru a obține ajutor pentru montarea unor astfel de panouri fotovoltaice este că o nouă etapă a programului ar putea începe în doar câteva luni. Sunt șanse ca programul să fie descentralizat. Asta înseamnă că preluarea dosarelor ar putea fi realizată de către primării.

În prezent, la nivel național, conform datelor Autorităţii pentru Reglementare în Domeniul Energiei, în România există peste 35.000 de prosumatori.

ADVERTISEMENT

Previziunile sunt ca până la finalul acestui an să ajungem la 100.000 de prosumatori.

Alte vești bune pentru cetățeni: TVA-ul pentru panouri fotovoltaice, solare și pompe de căldură, redus la 5%

Anul 2023 a venit cu alte vești bune pentru cetățenii care vor să recurgă la forme alternative de energie.

Pe 12 ianuarie, Klaus Iohannis a promulgat legea care reduce TVA de la 19% la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice şi panourile solare termice. Decizia se aplică pentru persoane fizice și instituții. De notat că firmele sunt excluse.

Aceste reduceri substanțiale de preț ar urma să-i stimuleze pe români să-şi monteze panouri cu scopul final de a avea facturi mai mici la electricitate.

ADVERTISEMENT