Life

Un român a plecat în Thassos cu un portbagaj plin de mâncare de acasă: „Ai uitat să spui ca baie și plajă faci la întoarcere, în Dâmbovița”

Un turist român a plecat în vacanță în Grecia cu un portbagaj plin de mâncare de acasă. Acesta a primit multe aprecieri, dar și numeroase critici.
15.09.2022 | 14:03
Un roman a plecat in Thassos cu un portbagaj plin de mancare de acasa Ai uitat sa spui ca baie si plaja faci la intoarcere in Dambovita
Un român a plecat în Thassos cu un portbagaj plin de mâncare de acasă. Foto: Colaj Fanatik / Facebook / Daniel Neacșa
ADVERTISEMENT

Un turist român a decis să plece în vacanță în Thassos, dar nu cum o fac mulți dintre noi, ci cu multă mâncare de acasă. Nu era vorba despre mâncare deja gătită pe care voia să o țină în frigider, ci despre produse proaspete pe care le-a preparat pe parcursul celor cinci zile cât a stat în vacanță.

Un român a plecat în Thassos cu un portbagaj plin de mâncare de acasă

Bărbatul a recunoscut pe rețelele de socializare, unde postarea lui a devenit virală, că prețurile din Thassos i se pare destul de piperate, iar cum este foarte pasionat de bucătărie, inclusiv meseria lui fiind de chef bucătar, a decis să își ia cu el propriile alimente și să  își gătească în concediul din Grecia.

ADVERTISEMENT

Bărbatul chiar i-a ținut la curent pe membrii grupului Forum Grecia cu felurile sale de mâncare și le-a povestit că a gătit ostropel de pui cu legume, o salată de roșii din propria lui grădină și un șpriț cu vin din Drăgășani.

„Taverna Aragazum.greek. Vă las adresa? Meniul respectiv: Ostropel de pui, legume făcute la aburi cu ulei de măsline de Thassos, salată cu roșii din grădina mea, vișinată de la congelator, și șpriț alb de Drăgășani (corespondență preț restaurant aproximativ 100 €).

ADVERTISEMENT

Am gustat din specialitățile grecești și da, sunt grozave. Nu însă și prețurile, care sunt piperate, după părerea mea”, a spus românul pe rețelele de socializare.

Ce reacții negative a primit românul

Dacă unii au fost încântați de inițiativa tânărului și l-au felicitat pentru curajul de a sta în vacanță să spele vase și să gătească, alții au fost nemulțumiți și au considerat că bărbatul a apelat la acest lucru din cauză că nu și-ar fi permis să mănânce în oraș.

ADVERTISEMENT

Astfel, o persoană i-a spus bărbatului că putea să meargă în România la mare și să își gătească fără să mai plătească prețul unei vacanțe în Thassos.

„Nu înțeleg de ce ați mai mers în Thassos… puteați găți liniștit la Mangalia….ulei de măsline e în market”, a scris cineva.

ADVERTISEMENT

Alții au glume pe seama lui și au spus că dacă în vacanță face lucrurile pe care le face și acasă, atunci sigur nu va avea timp să meargă la plajă sau să facă baie și va face acest lucru în Dâmbovița.

„Ai uitat să spui că baie și plajă faci la întoarcere, în Dâmbovița”, a scris altcineva.

Altcineva l-a criticat pe tânărul din Pitești pentru alegerea lui și a spus: „Se vede ce stil de viață duceți unii din voi. Să-ți gătești și să speli după tine e ditamai povara și lucrezi 11 luni din an să scapi pentru o săptămâna de ea”.

O altă persoană a remarcat faptul că probabil românul a făcut dezordine din cauza gătitului său la hotel și la acest lucru românul a specificat că gazda lui chiar a venit să vadă ce se întâmplă.

„Ai afumat hotelul că pe caltaboși” / „A venit baba gazdă peste mine… i-am dat și ei o porție generoasă și o visinată”, a fost răspunsul românului.

ADVERTISEMENT