News

Un român plecat la muncă în Austria, testat pozitiv coronavirus la aterizare, iar alți 19 sunt suspecți. Cine va plăti cheltuielile pentru carantină

20.04.2020 | 18:31
Un roman plecat la munca in Austria testat pozitiv coronavirus la aterizare iar alti 19 sunt suspecti Cine va plati cheltuielile pentru carantina
ADVERTISEMENT

Un român plecat la muncă săptămâna trecută în Austria a fost testat pozitiv cu noul coronavirus chiar pe aeroport, iar alți 19 conaționali sunt suspecți de infecția COVID-19.

Muncitor plecat în Austria, testat pozitiv cu coronavirus la aterizare

Muncitorii care au plecat săptămâna trecută din România cu destinația Austria au fost testați la aterizare, iar un român a fost confirmat cu noul coronavirus, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Muncitorii români au plecat săptămâna trecută de pe Aeroportul din Cluj-Napoca spre Austria, pentru a munci în agricultură, la strâns legume, iar la aterizare medicii austricei i-au testat pentru a fi siguri că nu sunt purtători ai infecției COVID-19.

Astfel, fiecare muncitor a fost testat, iar acum un român din grupul de muncitori a fost confirmat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În urma diagnosticului, autoritățile din Austria au efectuat o anchetă epidemiologică, în urma căreia alți 19 muncitori au fost declarați suspecți de infecție.

Toți muncitorii vor rămâne în izolare la domiciliu

Este vorba despre românii care au stat pe același rând de scaune cu muncitorul infectat, precum și cei care au stat pe cele două rânduri din față și din spate în avionul care i-a dus în Austria.

ADVERTISEMENT

În acest moment toți cei 142 de muncitori din România sunt izolați la domiciliu în Austria, unde vor trebui să stea în carantină timp de două săptămâni.

Toate cheltuielile cu muncitorii români de pe perioada carantinei vor fi suportate de angajatorii austrieci, mai precizează Mediafax.

ADVERTISEMENT
Tags: