News

Un sirian fugit de război a pierdut 25 de rude în urma cutremurelor: ”Mi-au murit fiica, nepoții, socrul, toți. Soarta ne-a prins din urmă”

Povești cutremurătoare vin din zonele afectate de cutremurul din Turcia. În țara vecină, un cetățean sirian mărturisește că 25 dintre rudele sale au murit în urma seismelor.
09.02.2023 | 10:01
Un sirian fugit de razboi a pierdut 25 de rude in urma cutremurelor Miau murit fiica nepotii socrul toti Soarta nea prins din urma
Povestea dramatică a sirianului care a fugit de război și și-a pierdut 25 de rude în urma cutremurului: ”Soarta ne-a prins din urmă”. Sursa foto: Sky News / Hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Conform bilanțului de joi dimineață, numai în Turcia, aproape 13.000 de persoane au murit în urma seismelor de luni. Și în statul vecin, Siria, situația e critică. Numărul declarat al victimelor se apropie de 3.000 și este în continuă creștere.

Povestea dramatică a sirianului care a fugit de război și și-a pierdut 25 de rude în urma cutremurului: ”Soarta ne-a prins din urmă”

Printre miile de morți din Siria se numără și zeci de rude ale unui cetățean care în 2012 a fugit din zonele de război ale țării și s-a refugiat în Saraqib, o zonă din nord-vest, ferită de astfel de confruntări militare sângeroase.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat presei internaționale, Amhad Idris mărturisește că aproape întreaga familie i-a murit în urma cutremurelor produse luni, 6 februarie. Miercuri, bărbatul a vizitat morga din localitate, unde 25 dintre rudele sale zac fără viață.

Cu o uriașă durere în glas, bărbatul spune că în urmă cu mai bine de un deceniu, când a fugit din zonele de conflict, spera ca în Saraqib să-și găsească siguranța. Nu a fost să fie așa. ”Soarta ne-a ajuns din urmă”, spune acesta, conform DailyMail.

ADVERTISEMENT

Înconjurat de rudele sale decedate și ținându-l de mână pe un nepot fără viață, Amhad spune: ”Mă doare inima după tot ce s-a întâmplat. Nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla așa ceva cu familia mea”.

Apoi, bărbatul continuă: ”Mi-am pierdut fiica, doi dintre fiii ei, adică nepoții mei, familia soției mele, socrul, soacra, copiii lor, cuscrii, copiii acestora și nepoții lor, o familie mare. În total, în jur de 25 de oameni”.

ADVERTISEMENT

Amhad Idris: ”Am fugit din calea războiului. Iată cum ne urmărește nedreptatea”

Pentru aceeași publicație britanică, bărbatul din Siria povestește că se refugiase cu întreaga familie în nord-vestul țării, la Saraqib, pentru a fugi din calea războiului care macină țara asiatică de mai mulți ani.

”Am fugit din calea războiului. Iată cum ne urmărește nedreptatea, iată ce ni s-a întâmplat. Am venit aici ca să găsim un adăpost sigur pentru noi și copiii noștri. Dar, în final, uite cum soarta ne-a prins din urmă”, constată cu amărăciune bărbatul.

ADVERTISEMENT

Ultimele date din Siria, de joi dimineață, indică faptul că 2.992 de persoane au fost ucise în urma cutremurelor de luni. Cea mai gravă situație este în nordul țării, în provinciile Alep, Hama și Tartus. Echipele medicale și de intervenție se luptă din greu pentru a face față situației.

ADVERTISEMENT