Compania de drumuri a anunțat că prețurile vinietelor pe acel site au prețuri de trei ori mai mari și menționează că vânzătorii autorizați sunt trecuți pe site-ul CNAIR.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că a identificat site-ul www.digitale-vignette-online.ro, care nu este autorizat să vândă viniete valabile pentru drumurile din România.
Mai mult, vinietele costă cu 200% mai mult decât prețul real al taxei de drum.
”CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că a constatat existenţa în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro. Rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei, http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie sau pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro”, a transmis CNAIR, potrivit News.ro.
CNAIR menționează vă vinietele prezente pe site au ”costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% faţă de preţul real al unei roviniete”. Concret, o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe siteurile autorizate costă 3 euro, tarif stabilit de legislația din România.
Pe site-ul menționat, neautorizat, suma achitată este de 8.9 euro, din care 5.9 euro sunt o ”taxă de servici”.
Potrivit datelor oficiale publicate de CNAIR, șoferii au nevoie de vinietă în mai multe situații, însă există și excepții de la regulă.
”Tariful de utilizare se aplică pe rețeaua de drumuri naționale din România, definită la art. 1 alin. (1) lit. d), cu excepția sectoarelor de drum pentru care se vor aplica tarife de concesiune.
Rețeaua de drumuri naționale din România – drumurile de interes național definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, anunță autoritățile.
Drumurile de interes național aparțin proprietății publice a statului și cuprind drumurile naționale, care asigură legăturile cu Capitala României, cu reședințele de județ, cu obiectivele de interes național, între ele, precum și cu țările vecine, și pot fi clasificate ca: autostrăzi; drumuri expres; drumuri naționale europene (E); drumuri naționale principale (DN); drumuri naționale secundare (DN).
Șoferii nu au nevoie de rovinietă dacă se deplasează pe drumuri județene sau drumuri comunale, informează CNAIR.