News

Un șofer a intrat cu mașina într-un grup de pietoni. Cel puțin 17 persoane au fost rănite, într-o stație de tramvai din Polonia

Scene cutremurătoare, un șofer a intrat cu mașina într-un grup de oameni. Mai multe persoane sunt rănite, inclusiv minori.
01.03.2024 | 20:36
Un sofer a intrat cu masina intrun grup de pietoni Cel putin 17 persoane au fost ranite intro statie de tramvai din Polonia
Un șofer a intrat cu mașina într-un grup de pietoni. colaj Fanatik/ Foto Facebook Wypadki i Pożary w Zachodniopomorskim
ADVERTISEMENT

Un șofer a intrat cu mașina într-un grup de pietoni și cel puțin 17 dintre ei au fost răniți. Scenele șocante au avut loc, vineri, 1 martie, în jurul orei 15, într-o stație de tramvai din Polonia. Zona este foarte aglomerată la ora respectivă.

A intrat cu mașina într-un grup de pietoni. Scene cutremurătoare în Polonia

Incidentul teribil s-a petrecut în orașul Szczecin, iar vinovat este un bărbat de 33 de ani. Conducătorul auto se afla la volanul unui Ford Focus atunci când a intrat în plin în oamenii care așteptau în stația de tramvai.

ADVERTISEMENT

Nu a oprit, ci s-a făcut nevăzut. După câteva sute de metri, a produs un alt accident rutier, intrând în trei autoturisme. Nici de această dată, șoferul vinovat nu a oprit, continuând să fugă de la fața locului.

Pasagerii și șoferii din cele trei mașini au fost și ei răniți. Polițiștii au pornit în căutarea șoferului inconștient și în cele din urmă au reușit să îl găsească. Bărbatul a fost arestat, fiind dus la audieri.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Polonia, nu se cunoaște motivul producerii acestor incidente grave. Însă, oamenii legii au ținut să precizeze că nu este vorba despre un atac terorist. Individul este cetățean polonez.

Un șofer a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, în Polonia (1)
Colaj Fanatik/ Foto Facebook Wypadki i Pożary w Zachodniopomorskim

„Aș dori să vă asigur că, spre deosebire de ceea ce se crede deja pe rețelele sociale, nu a fost un act terorist. Șoferul este de naționalitate poloneză și are 33 de ani”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Municipale din Szczecin, Paweł Pankau, conform onet.pl.

ADVERTISEMENT

Șoferul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor

Conform primelor cercetări, bărbatul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. El a fost supus analizelor suplimentare, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge. Urmează să se stabilească în ce împrejurări s-au produs accidentele și cauza acestora.

„Totul indică faptul că șoferul a intrat deliberat cu mașina într-un grup de trecători”, a adăugat un purtător de cuvânt al Serviciului de Pompieri de Stat. În ceea ce privește numărul răniților, informațiile nu sunt clare. Unele surse spun că ar fi vorba despre 17 răniți, în timp ce altele susțin că 19 oameni au suferit leziuni.

ADVERTISEMENT

Dintre aceștia, trei sunt minori, iar doi sunt în stare gravă. „Există diferite versiuni despre numărul de oameni care au fost răniți. În acest moment, avem informații despre aproximativ 19 persoane care au fost rănite. Nu reușesc să confirm un număr anume din cauza dinamicii situației”, a mai spus Paweł Pankau.

ADVERTISEMENT