News

Un șofer a lovit din plin o turmă de oi pe un drum din Sălaj. 21 de animale au murit în urma impactului

Un autoturism a lovit o turmă de oi pe un drum din Sălaj, la intrarea în localitatea Hereclean. Peste 20 de animale au murit în urma impactului.
03.11.2022 | 17:05
Un sofer a lovit din plin o turma de oi pe un drum din Salaj 21 de animale au murit in urma impactului
Oi lovite pe drum de un șofer din Sălaj. Foto: Sălajul Liber
ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, polițiștii Biroului Rutier Zalău au fost sesizați că trebuie să intervină la un accident de circulație produs pe Drumul Național 1H, în apropiere de localitatea Hereclean.

O mașină a lovit o turmă de oi în Sălaj

Din primele efectuări reiese că un bărbat în vârstă de 60 de ani, originar din comuna Bănișor a lovit din plin o turmă de oi care traversa drumul public, fiind însoțită de un îngrijitor, potrivit Sălajul Liber.

ADVERTISEMENT

În urma impactului violent, 21 de animale au decedat, în timp ce pasagerul de pe bancheta din spate a autoturismului, un bărbat de 60 de ani din comuna Vârșolț, a suferit leziuni și a fost transportat la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare.

Proprietarul animalelor e un bărbat în vârstă de 48 de ani din orașul Șimleu Silvaniei. Acesta a fost chemat la fața locului pentru a elibera carosabilul și pentru a transporta animalele decedate într-un alt loc.

ADVERTISEMENT

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest pe șofer, însă rezultatul a fost negativ. Totodată, oamenii legii au întocmit un dosar penal și vor continua cercetările pentru a stabili cauzele exacte și împrejurările producerii evenimentului rutier.

În urmă cu doi ani, un accident similar s-a produs pe un drum din Timiș. De acea dată cel vinovat pentru incident a fost considerat ciobanul care își plimba oile pe drumul din apropierea localității Chevereșu Mare.

ADVERTISEMENT

Șoferul le-a spus atunci polițiștilor că s-a trezit brusc cu turma de oi în față și nu a mai putut face nimic, însă ciobanul s-a apărat și îl acuză pe șofer că nu a fost atent la drum.

După ce au analizat cazul, în condițiile în care șoferul mașinii a fost rănit și internat la un spital din Buziaș, oamenii legii i-au făcut ciobanului dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Martorii vorbeau în acel moment despre un adevărat ”carnagiu”, fiind nevoie de ajutorul pompierilor pentru a curăța șoseaua de rămășițele oilor lovite de mașină.

ADVERTISEMENT
Tags: