News

Un șofer cu un BMW alb a rămas blocat pe Transalpina. El intrase pe drumul închis circulației din cauza viscolului. Video

Un bucureștean aflat la volanul unui BMW alb a intrat pe Transalpina, deși drumul era închis circulației și apoi a rămas blocat.
24.12.2023 | 16:14
Un sofer cu un BMW alb a ramas blocat pe Transalpina El intrase pe drumul inchis circulatiei din cauza viscolului Video
Transalpina a fost închisă circulației până duminică, la ora 16/ Foto: Facebook - DRDP Craiova
ADVERTISEMENT

Un șofer din București a încercat să coboare din stațiunea Rânca pe Transalpina, deși drumul fusese închis circulației, între Rânca și Covaci, din cauza viscolului puternic din zona. Mașinile direcției regionale de drumuri au trebuit să intervină pentru a-l salva pe inconștient.

Din cauza viscolului puternic și vizibilității scăzute drumul dintre Novaci și Rânca, DN 67 C a fost închis, încă de noaptea trecută, iar închiderea circulației a fost prelungită pentru că vântul a bătut cu putere și în cursul acestei zile și a viscolit zăpada.

ADVERTISEMENT

Facem apel la conducătorii auto să nu forţeze intrarea pe acest sector de drum, fiindcă există un risc major să rămână blocaţi în zăpadă şi să îşi pună viaţa în pericol, În plus, astfel de blocaje îngreunează intervenţia utilajelor de deszăpezire după oprirea viscolului, ceea ce duce la întârzierea redeschiderii circulaţiei pe acest sector de drum”, anunța CNAIR.

Drumarii au deszăpezit cât au putut din drum, doar cât să poată să ajungă la șofer și să-l recupereze, BMW-ul alb fiind lăsat acolo. La întâlnirea cu șoferul, cei de la DRDP Craiova nu și-au ascuns iritarea față de nesăbuința bucureșteanului.

ADVERTISEMENT

De ce ai trecut de filtre și ai intrat pe zona interzisă? Cum adică? Ai indicatoare, ai angajații de la drumuri care ți-au spus să nu intri aici. Nu te putem scoate de aici. Noi ne-am pus viețile în pericol să ajungem până aici. Ți se pare normal lucrul ăsta?

Oamenii ăștia, uită-te la ei. Sunt de 24 de ore. Scuzele nu ne ajută, crede-mă! O să vă urcați în mașina de la deszăpezire împreună cu cei din mașină și abandonați mașina aici. Altfel, nu ne riscăm să vă ducem!”, i-a reproșat unul dintre angajații DRDP Craiova.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost dus către Novaci, însă chinurile sale nu s-au terminat întrucât urmează să fie amendat pentru intrarea pe un drum închis circulației. „Am reușit să-l scoatem cu două autofreze, mai mulți angajați. Acum îl însoțim către Novaci, poliția îl așteaptă la coborâre pentru a lua măsurile care se impun”, a declarat Cristian Tudor, purtător de cuvânt al DRDP Craiova, pentru Euronews.

Circulația a fost redeschisă între Rânca și Novaci abia la ora 16.00. Anterior, utilaje ale DRDP au deschis drumul pentru un convoi de mașini ale turiștilor care voiau să coboare de la Rânca înspre Novaci și care rămăseseră blocați în stațiune.

ADVERTISEMENT