News

Un șofer din București a descoperit un șarpe pe parbrizul mașinii din parcare. Ce gest șocant a făcut imediat

Un șofer din București a descoperit un șarpe pe parbrizul mașinii din parcare. Fără să stea pe gânduri, a rezolvat singur situația fără ajutor.
26.04.2023 | 07:56
Un sofer din Bucuresti a descoperit un sarpe pe parbrizul masinii din parcare Ce gest socant a facut imediat
Un șofer din București a descoperit un șarpe. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Un șofer din București a descoperit un șarpe pe parbrizul mașinii din parcare. Fără să stea pe gânduri, a rezolvat singur situația fără ajutor. Gestul său e considerat șocant de biologi, care îi sfătuiesc pe oameni să nu procedeze la fel, pentru că șarpele putea fi veninos.

Un șofer din București a descoperit un șarpe

Totul s-a petrecut în Sectorul 6, acolo unde locuia șoferul. Fără să stea pe gânduri, bărbatul a luat șarpele din parbriz și l-a lăsat în iarbă. Din fericire, șarpele a părut inofensiv, astfel că nimeni nu a fost rănit. Cele mai cunoscute specii de șerpi din țara noastră sunt șarpele de iarbă sau cel de apă, însă în România trăiesc multe specii de șerpi veninoși, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță cel mai temut și cunoscut șarpe veninos din România rămâne vipera, în toate formele sale: vipera europeană comună, vipera cu corn sau nikolskii. Aceasta din urmă este descrisă drept ”o specie de viperă veninoasă endemică în Ucraina, estul României și sud-vestul Rusiei. În prezent, nicio subspecie nu este recunoscută. Culoarea ei este foarte închisă, aproape de negru”.

O femeie din Anglia a avut pățanie asemănătoare în momentul în care a găsit pe marginea drumului un sac, din care ceva se mișca. Femeia strângea gunoiul de pe trotuar, în cartierul în care locuiește, când a observat sacul cum se mișca. A crezut, cu siguranță, că cineva a abandonat pui de pisică sau câini, însă adevărul era puțin diferit.

ADVERTISEMENT

Maria Clutterbuck, femeia în vârstă de 54 de ani din Gloucester, a încercat instinctiv să salveze vietatea din sac, până a realizat că era un șarpe. ”Mi-am dat seama că erau fețe de pernă legate cu cabluri și cred că atunci instinctul meu a știut că înăuntru se afla ceva viu. Primul meu gând a fost că sacii ar putea conține căței sau pisicuțe, dar am simțit ceva încolăcit și imediat mi-am dat seama că este vorba de un șarpe”, a declarat femeia, potrivit Daily Star.

A chemat imediat poliția, iar la fața locului au ajuns oamenii legii care au descoperit doi pitoni regali adulți. “Erau patru grade când i-am găsit. Temperatura a fost aproape de îngheț în acea noapte, nu ar fi supraviețuit temperaturilor”, a explicat femeia. Cel mai probabil șerpii au fost abandonați de un om care nu mai își permitea să-i întrețină.

ADVERTISEMENT

Un caz cu siguranță mai șocant a avut loc în Australia, unde o femeie s-a trezit cu un șarpe uriaș chiar în patul său. Cel care a intervenit de urgență a fost expertul Zachary Richards, care a povestit că femeia a părăsit casa de teama animalului aparent veninos.

Expertul a constatat că, într-adevăr, era un șarpe brun veninos. ”Când am ajuns, femeia mă aștepta afară. Am intrat în dormitorul în care se afla șarpele și acesta stătea în pat și se uita la mine”, a declarat bărbatul, conform CBS. Cel mai probabil șarpele fugea de căldură, a găsit o ușă deschisă și s-a făcut comod pe pat.

ADVERTISEMENT

Această situație este destul de comună în Australia, țara unde oamenii s-au obișnuit să conviețuiască cu tarantule, șerpi ucigași, insecte veninoase sau rechini. De altfel, șerpii bruni sunt o specie care au provocat un număr mare de decese în ultimii ani în această țară.

ADVERTISEMENT