Sport

Benjamin Mendy va rămâne în închisoare până anul viitor. Ce urmează pentru starul de la Manchester City

Campioana Angliei l-a suspendat pe fundașul Benjamin Mendy. Acesta se află în custodia poliției și este cercetat pentru viol.
10.09.2021 | 19:08
Benjamin Mendy va ramane in inchisoare pana anul viitor Ce urmeaza pentru starul de la Manchester City
Fundașul echipei Manchester City, Benjamin Mendy, cercetat pentru viol, va rămâne în custodia polițiie, după ce judecătorul i-a respins cererea de eliberare pe cauțiune. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Manchester City nu are pic de milă pentru jucătorii care încalcă legea. Aflat în arestul poliției, cu nu mai puțin de cinci capete de acuzare pe numele său, respectiv patru cazuri de viol și unul de hărțuire sexuală, fundașul Benjamin Mendy a mai primit o lovitură.

Campioana Angliei a anunțat, printr-un comunicat emis cu foarte puțin timp în urmă, suspendarea sa până la finalizarea procesului. Conform contractului, francezul cu origini senegaleze încasa anual 5,1 milioane de euro, plus anumite bonusuri de performanță.

ADVERTISEMENT

Benjamin Mendy a fost arestat pentru viol, iar Manchester City l-a suspendat imediat

Benjamin Mendy, în vârstă de 27 de ani, a fost pus sub acuzare pentru patru fapte de viol și una de agresiune sexuală. Acestea vizează trei persoane de peste 16 ani care au făcut plângere în legătură cu evenimente petrecute între octombrie 2020 și august 2021.

Mendy Mendy a fost arestat preventiv și urmează să fie prezentat Curții Magistraturii din Chester în cursul zilei de vineri, 27 august. Inculpatul are dreptul la un proces echitabil”.

ADVERTISEMENT

Este extrem de important ca procedurile în desfășurare să nu fie perturbate de relatări, comentarii sau informații dezvăluite în mediul online”, se arată în comunicatul Poliției din Cheshire.

Pe cale de consecință, Manchester City a decis suspendarea fundașului până când situația va fi clarificată. „Având în vedere că a fost pus sub acuzare, Benjamin Mendy a fost suspendat, deoarece se află în așteptarea unei anchete.

ADVERTISEMENT

Această problemă face parte dintr-un proces legal, iar clubul nu poate face mai multe comentarii până când procesul se va încheia”, au transmis „cetățenii”.

Jucătorul „problemă” al campioanei Angliei

Transferat de la As Monaco în vara anului 2017, pentru o sumă deloc de neglijat (n.r. 57,5 milioane de euro), Benjamin Mendy s-a remarcat mai degrabă prin prisma vieții extrasportive. Chiar la începutul anului, când Anglia se confrunta cu o creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19, acesta a organizat o petrecere în locuința sa din Cheshire.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă elementele acestui incident au fost interpretate greșit în știri, iar jucătorul și-a cerut scuze pentru greșeală, clubul își exprimă dezamăgirea față de acțiunile sale și demarează o investigație internă”, au anunțat oficialii lui Manchester City.

În schimb fanii nu au putut trece atât de ușor peste această abatere. Ba chiar au cerut în repetate rânduri ca jucătorul să fie vândut sau împrumutat, mai ales că a prins extrem de puține minute sub comanda lui Pep Guardiola.

Îmi pare rău, dar eu am terminat cu el. Câte șanse ar trebui să îi dăm? Singurul lucru de care ar trebui să-i pese este să redevină jucătorul pe care City l-a cumpărat. Îl face pe  Balotelli să pară un înger”, au răbufnit aceștia pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
Tags: