Life

Un student la Drept ajută tinerii depresivi: ”Nu e o rușine să cauți ajutor”

După ce s-a luptat cu anxietatea, Vlad Costache vrea să ajute cât mai mulţi tineri depresivi, aşa că a creat o platformă unde aceştia îşi pot găsi terapeutul potrivit din prima încercare.
04.12.2023 | 14:10
Un student la Drept ajuta tinerii depresivi Nu e o rusine sa cauti ajutor
Student la drept, Vlad, îi ajută pe tinerii în depresie / Foto: arhiva personală
ADVERTISEMENT

Un tânăr roman de doar 20 de ani a reuşit să creeze o platformă destinată tinerilor care se luptă zi de zi cu depresia şi anxietatea socială. Pentru a le demonstra adolescenţilor că nu sunt singurii acaparaţi de gânduri negre, Vlad Costache a creat o platformă gratuită, unde tinerii pot găsi ajutor specializat, în funcţie de problemele personale.

Platforma unde poţi găsi gratuit terapeutul perfect pentru tine

Platforma lui Vlad nu este doar un loc unde găsești psihologi acreditați, ci și un mediu sigur în care  poți afla că nu ești singur niciodată. Cu chestionare de psihodiagnostic prezumtiv/informativ, platforma direcționează pacienții către profesioniștii potriviți.

ADVERTISEMENT

În plus, îi ajută și să înțeleagă propriile nevoi, să descopere rădăcinile suferințelor lor. Practic, platforma te ajută să îţi găseşti tipul de terapie şi medicul cu care trebuie să lucrezi în doar câteva minute.

Astfel, economiseşti şi timp, dar şi bani, şi ajungi pe mâinile cui trebuie. Fără să mai alergi dintr-un cabinet în altul în căutarea terapeutului perfect, pe platformă găseşti exact persoana potrivită ţie, care te va scoate din stările de anxietate sau depresie.

ADVERTISEMENT

Fondatorul, luptă  crâncenă cu depresia de la 14 ani

Ideea platformei i-a venit foarte repede şi uşor lui Vlad. Asta deoarece și el s-a luptat cu acest gen de probleme de la doar 14 ani. Deşi se afla la o vârstă în care gândurile negre şi grijile ar fi trebuit să îl ocolească cu desăvârşire, tânărul a simţit încă de atunci efectele bolilor mentale.

Povestea lui Vlad începe în copilărie, cu umbre întunecate ale singurătății și ale suferinței emoționale. Supus bullyingului la școală, nu a găsit sprijin în profesorii săi, care a ales să ignore semnalele de alarmă. Student în anul II la Drept, Vlad a conștientizat puterea terapiei, aşa că acum îi ajută tinerii ca el.

ADVERTISEMENT

Călătoria lui Vlad către acest proiect a fost inițiată de o nevoie profundă de a oferi altor semeni suportul pe care el însuși l-a căutat cu disperare, încă din copilărie. Suport pe care el nu l-a găsit, dar pe care tinerii îl pot descoperi pe platforma creată de el.

”A cere ajutor nu este o slăbiciune, ci o dovadă de curaj”

Ce îl scoate în evidență pe Vlad este faptul că el nu este doar un fondator, ci și supraviețuitor. Ani la rândul a dus o luptă cu anxietatea socială și problemele de adaptare.

ADVERTISEMENT

Încă de la începutul acestor probleme, a avut curajul să caute ajutorul unui terapeut specializat. Acest pas a fost primul spre vindecare și transformare. Cu ajutorul terapiei, Vlad este acum un adult echilibrat, functional şi gata să ajute alţi tineri aflaţi în negura singurătăţii.

“Vrem să deschidem o cale către terapie pentru toți aceia care se simt singuri și vulnerabili. Nu este o rușine să cauți ajutor! Prin Psihonet.ro, vrem să informăm o întreagă generație și să-i aducem aminte alteia să înțeleagă că a cere ajutor nu este o slăbiciune, ci o dovadă de curaj și forță interioară”, spune Vlad, convins că platforma va scoate din depresie mulţi adolescent pierduţi.

Transformarea lui Vlad, de la un adolescent cu probleme de adaptare la un student dedicat și om capabil de legături interpersonale de calitate, este dovada vie că terapia și suportul pot schimba vieți.

Psihonet nu este doar o platformă, ci mai degrabă este o mână întinsă spre cei în nevoie. Cu ajutorul terapiei, orice este posibil şi orice sfârşit tragic poate fi evitat. Dar doar dacă problemele sunt depistate şi tratate în timp util de către terapeutul potrivit.

ADVERTISEMENT
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat....
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat. Englezii l-au caracterizat într-un singur cuvânt
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Noua lege a pensiilor din 2024. Tot ce trebuie să știe fiecare pensionar
Noua lege a pensiilor din 2024. Tot ce trebuie să știe fiecare pensionar
Tania Budi nu se mai ascunde. Vedeta a arătat tot și și-a înnebunit...
Tania Budi nu se mai ascunde. Vedeta a arătat tot și și-a înnebunit fanii de pe internet
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume