Sport

Un supercomputer a ales câștigătoarele etapei 19 din Premier League

Un supercomputer a prezis câștigătoarele etapei 19 din Premier League. În Anglia urmează runda de Boxing Day, una dintre cele mai importante părți ale campionatului.
25.12.2023 | 15:20
Un supercomputer a ales castigatoarele etapei 19 din Premier League
Un supercomputer a prezis câștigătoarele etapei 19 din Premier League. În Anglia urmează runda de Boxing Day, una dintre cele mai importante părți ale campionatului. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În Anglia urmează una dintre cele mai importante perioade ale campionatului, Boxing Day, adică meciurile de după Crăciun. Înaintea etapei 19 din Premier League, un supercomputer a ales câștigătoarele fiecărui duel.

Un supercomputer a ales câștigătoarele etapei 19 din Premier League

Pentru englezi nu există pauză de sărbători la fotbal. Fiind sportul favorit în Anglia, campionatul se joacă aproape fără pauză, iar acum urmează Boxing Day, una dintre cele mai importante perioade din an.

ADVERTISEMENT

De regulă, meciurile din decembrie au putut decide viitoarea echipă care ia titlu, iar în ultimii ani, Pep Guardiola și formația de la Manchester City au avut cel mai mult de câștigat.

Înaintea etapei 19 din Premier League, un supercomputer a ales câștigătoarele meciurilor. Opta, o platformă recunoscută pentru statisticile foarte bune, a oferit câteva predicții bine analizate pentru această rundă.

ADVERTISEMENT

Pentru fiecare partidă în parte, supercomputer-ul a ales formația victorioasă pe baza unui procent. Echipa cu cifra mai mare este predispusă la victorie, iar cea cu cifra mai mică nu se clasează ca fiind favorită.

Rezultatele derby-urilor dintre Manchester United – Aston Villa sau Arsenal – West Ham United

Printre primele predicții apare și cea mai mare surpriză. În duelul de pe Old Trafford, dintre Manchester United și Aston Villa, statisticile de la Opta o văd ca favorită pe gazda derby-ului, cu un procent de 44.1%. În schimb, elevii lui Unai Emery ar avea doar 27.5% șansă de a câștiga.

ADVERTISEMENT

O analiză surprinzătoare, având în vedere rezultatele ultimelor meciuri, dar și a poziției fiecărei echipe din clasament. United este pe locul 8 cu 28 de puncte. În schimb,  Villa este pe a treia poziție cu 39 de puncte, la un punct de liderul Arsenal.

În celălalt derby al rundei de Boxing Day îi avem pe elevii lui Mikel Arteta care se vor duela împotriva celor de la West Ham United. “Tunarii” sunt pe primul loc cu 40 de puncte, iar “ciocănarii” au cu 10 puncte mai puțin și ocupă poziția a 6-a.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Opta, Arsenal are un procentaj favorabil de 57.1% pentru a lua cele trei puncte. Acest lucru face ca West Ham să aibă șanse drastice de câștig și anume doar 18.5%.

În etapa 19, pe lângă cea mai mare surpriză sau cel mai categoric meci, vom avea și cel mai echilibrat duel al rundei. Brighton o va întâlni pe Tottenham, iar procentele sunt de 35.6% împotriva la 36.3%. Astfel, duelul de pe Amex Stadium este ușor în favoarea londonezilor pregătiți de Ange Postecoglou.

ADVERTISEMENT