News

Un tânăr a fost aproape să moară din cauza unor suplimente naturiste. Adolescentul a slăbit 54 de kilograme

Un tânăr în vârstă de 16 ani din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital după ce a slăbit 54 de kilograme în doar 12 luni.
25.10.2022 | 18:53
Un tanar a fost aproape sa moara din cauza unor suplimente naturiste Adolescentul a slabit 54 de kilograme
Tânăr din Botoșani , dus la urgență. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tânărul a luat un supliment naturist pentru slăbit, dar nu se aștepta niciodată că o scădere bruscă a greutății cu 54 de kilograme i-ar putea provoca moartea.

Un tânăr din Botoșani a slăbit 54 de kilograme

Adolescentul a ajuns la spital, conform Stirile PRO TV, ”numai piele și os”, după ce a urmat un tratament de slăbit aproape un an. Tânărul le-a spus medicilor că voia neapărat să slăbească cât mai mult pentru că s-ar fi simțit prost în societate și, în special, în preajma prietenilor săi.

ADVERTISEMENT

Situația a fost mai gravă decât s-ar fi așteptat rudele tânărului, care a ajuns la spital cu o inimă care aproape nu mai bătea. Adolescentul a ajuns la spitalul din Dorohoi, după ce a început să aibă vânătăi pe corp.

Ulterior a fost trimis la Spitalul Județean din Botoșani, unde i s-a făcut un computer tomograf, iar medicii au cerut imediat elicopterul SMURD pentru a fi transferat la Iași.

ADVERTISEMENT

Chestionat de medici referitor la starea sa precară de sănătate, băiatul a mărturisit că în ultimele zece luni a luat zilnic suplimente pentru slăbit. În octombrie 2021, tânărul avea 100 de kilograme, iar acum cântărea doar 46 de kilograme.

Doina Caba, managerul Spitalul Județean Botoșani, a explicat riscurile la care s-a supus tânărul: ”A slăbit foarte mult într-o periodă scurtă, era piele și os și pielea arăta ca la un pacient care a slăbit în scurt timp.”

ADVERTISEMENT

Deși respiră singur, tânărul este acum internat la cardiologie, secția ATI a spitalului din Iași. ”Este în monitorizare în ATI pentru analize extinse. Patologia cronică de care probabil suferă în urma acestei cure de slăbire să poată fi corectată în secția de nutriție”, a explicat Alina Belu, managerul spitalului.

De asemenea, nutriționiștii avertizează că pierderea în greutate poate fi o ”capcană” pentru organism.

ADVERTISEMENT

”Este important să știm de unde achiziționăm aceste suplimente, suplimentele de pe Internet nu sunt bine controlate și prin urmare pot avea chiar substanțe interzise în compoziție”, a punctat și Adina Rusu, președintele Colegiul Dieteticienilor Iași.

Tânărul va fi monitorizat o perioadă de timp de medici, după care va începe un tratament ajutat de un nutriționist și de un psiholog.

ADVERTISEMENT