News

Un tânăr din Olt a furat 175.000 de lei din contul iubitei. Banii ar fi fost câștigați la loterie în Anglia

Un bărbat din Olt este anchetat de către polițiștii din Sibiu după ce ar fi furat 175.000 de lei din contul iubitei sale, bani proveniți din câștiguri de la loto.
03.04.2024 | 22:39
Un tanar din Olt a furat 175000 de lei din contul iubitei Banii ar fi fost castigati la loterie in Anglia
Un tânăr din Olt a furat 175.000 de lei din contul iubitei. Banii ar fi fost câștigați la loterie în Anglia. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Presupusul infractor în vârstă de 23 de ani i-ar fi câștigat inima iubitei sale, o femeie în vârstă de 40 de ani din Sibiu, însă nu s-a mulțumit cu atât. Așadar, fără să stea prea mult pe gânduri, bărbatul a pus mâna pe telefonul femeii și a făcut mai multe transferuri din conturile deținute de aceasta către conturile tânărului.

Un tânăr din Olt a furat 175.000 de lei din contul iubitei

Când a realizat că a fost înșelată, femeia a pus rapid mâna pe telefon și a sunat la 112. Femeia spune că banii ar fi fost primiți de la fiul care muncește în Anglia, care a devenit norocos într-o zi și a jucat la loto în Londra. Conform NovaTV, tânărul a fost acum reținut și va fi cercetat pentru mai multe infracțiuni.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (3 acte materiale), respectiv acces ilegal la un sistem informatic. Anchetatorii cred că tânărul a profitat de un moment de neatenție al femeii, care și-a divulgat parolele și i-a permis iubitului cu 17 ani mai tânăr să-și facă de cap cu banii familiei.

”În fapt, tânărul este bănuit că, în perioada 20 – 23 martie, în timp ce se afla în municipiul Sibiu, ar fi accesat fără drept telefonul mobil al unei persoane apropiate și ar fi efectuat în mod repetat tranzacții financiare din contul persoanei în cauză către conturi proprii. Prin activitatea infracțională s-a creat un prejudiciu de 175.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii sibieni de investigații criminale au luat măsura reținerii tânărului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Un tânăr din Timiș a furat 170.000 de euro din banii iubitei

Cazul din Sibiu nu este singular în România, țară unde unii oameni par mai interesați de bani decât de iubire. Drept dovadă tânărul care în 2021 fura 170.000 de euro din casa iubitei, înainte să fugă din țară. Mascații găseau atunci 100.000 de euro îngropați în curtea unei case și ar fi fost parte dintr-o moștenire.

ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 38 de ani din Lugoj a sunat la 112 și a anunțat că cineva i-a furat cei 170.000 de euro pe care i-a moștenit și pe care-i ținea ascunși în saltea. Și-a dat seama imediat că principalul suspect e chiar iubitul său, un bărbat cu 8 ani mai tânăr. Anchetatorii au ajuns rapid la concluzia că banii au ajuns să fie ascunși undeva în comuna Boldur din Timiș.

La data de 19 mai a.c, ca urmare a activităţilor întreprinse şi în baza probatoriului administrat, s-a stabilit că exista posibilitatea ca suma de bani sustrasă să fie ascunsă în două locaţii din comuna Boldur, judeţul Timiş. Astfel, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, poliţiştii din Lugoj au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în comuna Boldur.

ADVERTISEMENT

În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi 110.300 de euro. La o locaţie au fost găsiţi 20.000 de euro, îngropaţi în curtea casei, iar, la a doua locaţie, au fost găsiţi 90.300 de euro, îngropaţi într-o anexă”, transmiteau reprezentanții Poliției Timiș. Între timp bărbatul a reușit să fugă din țară, astfel că a fost dat în urmărire internațională, fără a fi prins momentan, conform NovaTV.

ADVERTISEMENT