News

Un tânăr din SUA a ieșit pe stradă și a împușcat oameni la întâmplare. A transmis totul LIVE pe Facebook

Un tânăr din Memphis, SUA, a fost arestat după ce a ucis patru oameni și a rănit alți trei, cu ajutorul a două arme de foc.
08.09.2022 | 14:39
Un tanar din SUA a iesit pe strada si a impuscat oameni la intamplare A transmis totul LIVE pe Facebook
Criminalul din Memphis, arestat. Foto: NY Times
ADVERTISEMENT

Locuitorii erau îndemnați să rămână în casă, până când autoritățile vor reuși să-l rețină. Al doilea cel mai mare oraș din Tennessee a fost închis ore bune până când polițiștii au reușit să-l prindă pe atacatorul în vârstă de 19 ani. Acesta s-ar fi filmat în timp ce comitea masacrul.

Un criminal s-a filmat în timp ce împușca oameni în SUA

Primarul Jim Strickland a condamnat ceea ce a numit ”o crimă fără sens”. Politicianul a anunțat că este ”furios pentru cetățenii noștri care au fost nevoiți să se adăpostească până când acest suspect a fost prins. Acesta nu este un mod pentru noi de a trăi și nu este acceptabil. Oamenii orașului nostru s-au confruntat cu un tip de violență cu care nimeni nu ar trebui să se confrunte”.

ADVERTISEMENT

Departamentul de poliție din Memphis l-a identificat pe suspectul Ezekiel Kelly, cel care s-a plimbat ore întregi în oraș, în timp ce împușca oameni. Mai mult, tânărul ar fi transmis LIVE, pe Facebook, masacrul.

Vânătoarea de oameni a început în jurul orei 18.00, ora locală. Autoritățile au fost alertate cu privire la o crimă înregistrată pe Facebook Live, au încurajat locuitorii să rămână înăuntru. ”Dacă nu trebuie să ieși afară, te rog să stai acasă!”, a transmis Primăria orașului Memphis.

ADVERTISEMENT

Universitatea din Memphis, deja zguduită de răpirea și uciderea recentă a unei femei care făcea jogging în apropierea campusului, a intrat în izolare.

Prima victimă a fost un tânăr în vârstă de 24 de ani, împușcat și ucis pe aleea sa din blocul 3100 din Lyndale Avenue. În jurul orei 16:30, poliția din Memphis a raportat două împușcături în locații separate, aflate la câteva minute între ele. O altă împușcătură pe East Parkway South a s-a soldat cu decesul unui bărbat care se afla în interiorul mașinii sale. O altă victimă, o femeie, a fost împușcată în picior pe Norris Road, și transportată la un spital din apropiere.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 18:00, atacatorul a intrat într-un magazin AutoZone și a rănit grav un bărbat, conform autorităților.

Chris Smith, în vârstă de 47 de ani, făcea la cumpărături în Walmart când a auzit prima dată vestea că un bărbat înarmat conducea prin Memphis. ”Tot ce mă puteam gândi a fost că nu voiam să mor în Walmart. Deci, am ieșit de acolo”, a transmis Smith.

ADVERTISEMENT

Când femeia a ajuns acasă la complexul de apartamente de lângă Poplar Avenue, unde locuia, vecinii și martorii i-au povestit despre scena teribilă pe care abia o ratase, conform NY Times.

Omul înarmat conducea pe stradă când și-a distrus mașina și a început să se învârtă între mașini pe jos, cu pistolul în aer. El a dat peste o femeie, a scos-o din mașină și a împușcat-o de mai multe ori, au povestit martorii. Bărbatul înarmat a plecat apoi cu un SUV gri, în timp ce un trecător încerca să resusciteze victima.

Locuitorii din oraș sunt resemnați și par obișnuiți cu astfel de scenarii. ”Este prea obișnuit. Trebuie să te plimbi cu atitudinea dacă este timpul meu, este timpul meu”, a transmis Chris Smith.

Bărbatul fusese acuzat în trecut de tentativă de crimă de gradul I și deținere de armă de foc. Primarul Strickland a explicat că atacatorul a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a pledat vinovat pentru o acuzație mai mică, dar a ispășit doar 11 luni și a fost eliberat din închisoare în martie.

”Dacă domnul Kelly și-ar fi ispășit integral pedeapsa de trei ani, ar fi încă în închisoare astăzi și patru dintre concetățenii noștri ar fi încă în viață”, a transmis primarul.

Numeroși oficiali au vorbit despre recentele violențe care afectează orașul. ”A fost o săptămână dureroasă în orașul nostru. Dar am speranță pentru Memphis, am dragoste pentru Memphis și știu că, uniți, vom îndura”, a transmis primarul.

ADVERTISEMENT
Tags: