News

Nepoata unui miliardar, răpită de pe stradă şi omorâtă cu sânge rece. Poliţia a arestat deja un prim suspect

Nepoata unui cunoscut miliardar din SUA a fost răpită și ucisă, după ce a moștenit afacerea familiei în valoare de miliarde de dolari.
07.09.2022 | 07:09
Nepoata unui miliardar rapita de pe strada si omorata cu sange rece Politia a arestat deja un prim suspect
Răpită și omorâtă, nepoata unui miliardar din SUA. Foto: The Independent
ADVERTISEMENT

Familia fetei oferea 50.000 de dolari pentru orice informație care putea duce la găsirea sa, însă Eliza Fletcher a fost găsită moartă. Poliția din statul american Memphis a anunțat în urmă cu 24 de ore că a fost găsit un cadavru care aparține fetei răpite.

Nepoata unui miliardar, răpită și ucisă

Eliza Fletcher, nepoata unui miliardar din Tennessee, fusese răpită vineri dimineață, conform Independent. Tânăra avea 34 de ani și lucra ca o educatoare la o grădiniță și a fost forțată să se urce într-o mașină în timp ce alerga în campusul Universității din Memphis, la ora 4:30 dimineața.

ADVERTISEMENT

Momentul răpirii a fost surprins de camerele de supraveghere, care arată cum Fletcher se luptă cu un bărbat care o forțează să se urce în mașină. Autoturismul a fost găsit, abandonat, sâmbătă, iar principalul suspect e Cleotha Abston, în vârstă de 38 de ani. Polițiștii cred că acesta a răpit-o și a ucis-o pe Eliza, după ce au găsit ADN-ul său pe sandalele fetei.

Oamenii legii au precizat că în acest caz ar putea fi implicate mai multe persoane, nu doar Cleotha Abston. Fletcher moștenise averea familiei de la Joseph Orgill III, cel care conducea compania Orgill Inc din Memphis, firmă cu vânzări anuale de 3 miliarde de dolari. Compania are 5.500 de angajaţi şi e pe locul 143 în clasamentul Forbes al celor mai mari companii private din Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Principalul suspect are un trecut negru, fiind un abonat al închisorilor. În 2000, bărbatul a răpit un avocat din Memphis, Kemper Durand. Amenințat cu o armă de foc, avocatul s-a urcat în portbagajul mașinii și a retras o sumă mare de la un bancomat. Condamnat la 24 de ani de închisoare, Cleotha Abston a fost eliberat în noiembrie 2020, când avea 36 de ani.

Bunicul fetei a murit în 2018 și era considerat un filantrop care a donat sume imense parcurilor, spitalelor și instituțiilor culturale din oraș. Nepoata sa, Liza, cum era alintată de cunoscuți, era căsătorită și avea doi copii. O femeie foarte religioasă, prezență constantă la Biserica Presbitariană a II-a, femeia era educatoare la grădinița care aparținea de Școala Episcopală Sfânta Maria.

ADVERTISEMENT

”Îi cunoaştea pe toţi elevii unul câte unul şi făcea tot posibilul să-i încurajeze să înveţe. O găseam mereu sărbătorind mici şi mari succese în clasă”, a transmis școala, după ce s-a aflat că femeia a fost răpită. Nimeni nu știe momentan de ce a fost omorâtă femeia, însă e plauzibil că planurile răpitorului nu au decurs cum se aștepta.

În această parte a Statelor Unite ale Americii, răpirile sunt la ordinea zilei. În 2022, an care nu s-a încheiat, polițiștii au înregistrat peste 100 astfel de incidente clasificate drept răpiri. În ziua în care ”Liza” era răpită, o mamă alături de un copil au fost răpiți de doi bărbați înarmați care i-au obligat să facă o retragere de 800 de dolari.

ADVERTISEMENT

Soțul femeii oferă 50.000 de dolari oricui oferă noi informații care pot face lumină în acest caz. Cu ochii în lacrimi, acesta a anunțat că așteaptă ca cineva să ajute familia care trece acum prin momente cumplite. ”Credem că cineva ştie ce s-a întâmplat şi ne poate ajuta”, a declarat soțul Richard, în timp ce plângea.

ADVERTISEMENT