News

Un traficant român le-a ușurat munca polițiștilor. Greșeala care a dus la destructurarea rețelei din care făcea parte

Un traficant român a dat de gol o întreagă grupare din cauza telefonului său. Polițiștii i-au prins pe infractori cu ajutorul conținutului din mobil
07.02.2024 | 18:10
Un traficant roman lea usurat munca politistilor Greseala care a dus la destructurarea retelei din care facea parte
Filmările din telefonul unui traficant român au dat de gol o întreagă grupare. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un român traficant de droguri în Austria a dus la arestarea celor din gruparea din care făcea parte. Membrii au fost prinși cu ajutorul filmulețelor pe care acesta le avea în telefon.

Un telefon plin de dovezi a dus la prinderea grupării de traficanți de droguri din Austria

Potrivit stiridiaspora.ro, în septembrie anul trecut, investigațiile poliției din Austria au dus la descoperirea unei rețele de droguri din care făcea parte și românul.

ADVERTISEMENT

Odată ce autoritățile au început să examineze telefonul și tableta individului, au descoperit peste 1.000 de înregistrări video în care erau  petreceri cu substanțe interzise, evidențiind nu doar traficul de droguri, ci și alte infracțiuni.

Așa au reușit polițiștii să formuleze 200 de acuzații pe baza înregistrărilor video captate cu telefonul mobil și au identificat aproximativ 30 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care aveau legături cu traficul de substanțe interzise. 

ADVERTISEMENT

Românul distribuia mai multe substanțe interzise

Inițial, eforturile poliției s-au concentrat pe prinderea românului în vârstă de 21 de ani, din districtul sud-estic al Styriei, suspectat că ar fi comercializat cocaină, ketamină, ecstasy și marijuana minorilor.

Analizând conținutul înregistrărilor, poliția a descoperit și alte infracțiuni, inclusiv vătămare corporală, constrângere și punere în pericol, precum și încălcări ale legislației rutiere.

ADVERTISEMENT

În 70 dintre clipurile filmate, suspectul principal, în vârstă de 21 de ani, a fost surprins conducând sub influența alcoolului, deși avea permisul suspendat.

Suspecții conduceau și cu 230 de kilometri pe oră

În alte filmări, alte 8 persoane au fost surprinse conducând cu viteză excesivă și efectuând manevre periculoase în trafic, sub influența substanțelor psihoactive și a alcoolului.

ADVERTISEMENT

Șoferii aveau viteze de  140 km/h în zone în care viteză maximă era de 30 km/h sau accelerau cu 120 km/h chiar în zone urbane sau cu 230 km/h pe autostrăzile din Austria. Ba mai mult, consumau și alcool sau alte substanțe interzise.

Ca urmare a acestor descoperiri, majoritatea suspecților au recunoscut infracțiunile comise, iar autoritățile iau măsurile  necesare pentru a-i pedepsi pe vinovați.

ADVERTISEMENT