News

Un tren a spulberat două persoane în Azuga. Una dintre victime e o fetiță de 7 ani, mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică

Un tren din Azuga a spulberat două persoane care se pare că doreau să traverseze calea ferată fără să se asigure. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică.
03.04.2024 | 00:20
Un tren a spulberat doua persoane in Azuga Una dintre victime e o fetita de 7 ani mecanicul de locomotiva a suferit un atac de panica
Un tren a spulberat două persoane în Azuga. Una dintre victime e o fetiță de 7 ani, mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică. Foto: Facebook CFR Călători
ADVERTISEMENT

Conform ISU Prahova, una dintre victime e o fetiță de 7 ani, însoțită de un bărbat în vârstă de 55 de ani. În mod miraculos ambele persoane au supraviețuit și au fost preluate de ambulanțele SMURD, care le-au transportat la spital. Nu se știe momentan dacă acestea vor scăpa, însă medicii fac toate eforturile pentru a le salva viața.

Un tren a spulberat două persoane în Azuga, printre care o fată de 7 ani

“Conform informaţiilor primite până în acest moment, a fost vorba despre o fetiţă în vârstă de aproximativ 7 ani, conştientă, cu traumatism cranio-cerebral şi un bărbat în vârstă de aproximativ 55 ani, semiconştient. Au fost preluaţi de către echipajele medicale şi paramedicale ajunse la faţa locului şi le sunt acordate îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Se pare că în tren se aflau doar trei călători, iar aceștia, în mod evident, nu au pățit nimic. Conform SAJ Prahova, la fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere, un echipaj SMURD precum și un echipaj SAJ Prahova. Un accident similar avea loc în Bușteni, în urmă cu mai multe luni, conform Antena 3.

Atunci, trei persoane printre care un copil de 12 ani erau grav rănite după ce mașina în care se aflau a fost lovită din plin de un tren la o trecere la nivel cu calea ferată. Se întâmpla tot pe Valea Prahovei, la mică distanță de cel mai recent accident. În urma acestui accident, circulația feroviară era blocată zeci de minute între Sinaia și Bușteni.

ADVERTISEMENT

CFR anunţă că în urma producerii accidentului, trenul de persoane IR 11031, care circula pe firul I, a lovit un autoturism al cărui şofer a intrat pe linia ferată fară să se asigure. În urma impactului, maşina lovită de tren a fost proiectată pe firul II de cale ferată, de unde venea trenul R 3002”, transmiteau reprezentanții CFR Călători.

Accident grav de tren în zona Bușteni, pe Valea Prahovei

Se pare că accidentul a complicat și viața călătorilor dintr-un tren, care au fost preluați de o altă garnitură care nu a fost avariată de accident. ”Din informaţiile transmise de personalul prezent la locul accidentului rutier, IR 11031 îşi poate continua traseul după acordul Poliţiei.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, însă trenul R 3002, care are avarii la vagonul nr. 2, în urma impactului, va fi retras în staţia Buşteni, iar călătorii vor fi preluaţi, la ora 14.00, de trenul R 3026”,mai arătau reprezentanții CFR Călători.

În mod miraculos nicio persoană nu a murit atunci, însă toate cele trei victime au rămas încarcerate în mașină și au fost preluate de ambulanțe în stare destul de gravă. ”Echipajele de salvare au găsit trei victime la locul accidentului, toate încarcerate în mașină: doi adulți și un copil. Victimele au fost extrase şi preluate de către ambulanţe.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un bărbat de aproximativ 56 ani, o femeie de aproximativ 76 ani şi un copil de aproximativ 12 ani, toţi având politraumatisme”, transmiteau reprezentanții ISU Prahova. Accidentele în care sunt implicate trenuri nu sunt dese în România, însă au loc uneori din cauza neatenției șoferilor sau oamenilor de rând care vor să treacă calea ferată fără să se asigure.

ADVERTISEMENT