Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Un turc la echipa națională a României! FRF merge după el: “E deja la nivel ridicat”

Selecționerul U21 Daniel Pancu a plecat în Turcia pentru a urmări un fundaș central cu dublă cetățenie româno-turcă, pentru a-l aduce la echipa națională.
08.08.2023 | 13:51
Un turc la echipa nationala a Romaniei FRF merge dupa el E deja la nivel ridicat
Un turc la echipa națională a României! FRF merge după el: “E deja la nivel ridicat”
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a preluat naționala U21 a României și are planuri mari cu ”tricolorii”. Fostul jucător al Rapidului a intrat deja ”în focuri” și a luat calea Turciei, pentru a studia mai atent un posibil fotbalist. Este vorba despre Umit Akdag, jucătorul celor de la Alanyaspor, împrumutat la Goztepe Izmir, formație din liga secundă din Turcia.

Un turc la echipa națională a României!

Horia Ivanovici a fost cel care a dezvăluit această informație, în direct la FANATIK SUPERLIGA. ”Umit Akdag, jucătorul lui Daniel Pancu, fundașul central pentru care se duce Daniel Pancu”, a transmis Ivanovici, moment în care directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a glumit: ”Spune adevărul că ți l-am trimis eu pe laptop”.

ADVERTISEMENT

”Jucătorul pe care se duce să-l vadă Pancu, născut la București, 19 ani, 1.92 m, joacă la Goztepe. Fundaș central. Așa bun e de vă duceți să-l vedeți?”, a completat Ivanovici. ”La turci la 19 ani?”, a transmis Stoichiță, fiind conmpletat de Robert Niță: ”E deja la nivel ridicat”. ”Născut la București. Vom avea un turc la echipa națională?”, a completat Horia Ivanovici.

La cei 19 ani ai săi, Umit Akdag e cotat la 50.000 de euro de Transfermarkt și evoluează pentru divizionara secundă Goztepe Izmir, sub formă de împrumut, ocupanta locului 7 în sezonul trecut. Deși e vorba doar de liga secundă din Turcia, experții spun că nivelul e foarte apropiat de cel din Super Liga de la noi, drept dovadă valoarea lotului celor de la Goztepe sare de 11 milioane de euro, mai mult ca majoritatea echipelor românești. Mai mult, Umit Akdag a jucat sezonul trecut un meci pentru Alanyaspor în prima ligă din Turcia, contra celor de la Trabzonspor.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a preluat naționala U21 a României și le-a mulțumit tuturor oficialilor FRF pentru încrederea acordată. ”Mulțumesc tuturor celor din FRF pentru încrederea acordată. Nu a fost ușor. La început nu eram încrezător pe o colaborare pe termen lung. Sper să mă simt bine în continuare. E o altă meserie la care trebuie să te adaptezi.

Îmi doresc să nu dezamăgesc pe nimeni și să ne bucurăm de a patra prezență la un turneu final U21. Obiectivul este clar calificarea la turneul final. Nu va fi ușor, va fi o grupă grea. Sper să avem continuitate. Echipa națională vine după un turneu final în care nu a impresionat. Cu disciplina, cu modul în care jucătorii îmbracă tricoul echipei naționale, aici am suferit.

ADVERTISEMENT

Pentru mine jucătorul contează ce face în teren. Toți jucătorii din 2002, 2003, 2004, 2005, 2006. Ar putea să apară surprize. Unii dintre ei au început titulari. Oteliță joacă la Sepsi. Filip joacă la CFR. Avem o problemă la fundașii centrali în fotbalul românesc. La noi e o mare problemă de când cu regula U21, pentru că sunt mulți fundași laterali, portari. Sunt jucători care sunt crescuți în alte țări și este decizia lor. Toți jucătorii care vor juca bine vor fi selecționați”, a spus Daniel Pancu, la prezentarea oficială. Așadar, Daniel Pancu a lăsat să se înțeleagă că va studia atent și jucătorii români care au crescut în alte țări, iar acum se deplasează în Turcia pentru a-l vedea la lucru pe Umit Akdag.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, ra recunoscut că naționala de tineret nu a avut cele mai bune în ultima perioadă, însă e convins că Daniel Pancu este soluția ideală pentru a repune pe picioare fotbalul U21. ”Sper să fie un drum cu reușite împreună cu Daniel, care a fost ales în această funcție, de selecționer al naționalei U21. Îi mulțumesc lui Emil Săndoi, chiar dacă nu am avut cele mai bune rezultate.

ADVERTISEMENT

Îi spun baftă în continuare. Daniel reprezintă o continuitate a muncii care a fost la U20. A avut curajul să preia o echipă a cărei jucători pot merge oricând la U21. U20 are un obiectiv de creștere a jucătorului. Continuitatea mi se pare cuvântul care caracterizează situația. Este un fost mare internațional. Baftă multă din partea Federației Române”, a declarat Mihai Stoichiță la prezentarea lui Daniel Pancu.

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate în fiecare luni, marți și vineri de la ora 10:30, doar pe www.fanatik.ro. Pentru cei care au ratat emisiunea, din orice motiv, aceasta poate fi urmărită în premieră pe canalul de Youtube FANATIK, dar și pe paginile de Facebook Horia Ivanovici Oficial și Fanatik, de la ora 17:30. Nu ratați nicio ediție din FANATIK SUPERLIGA!

Un turc la echipa națională a României?

ADVERTISEMENT