Sport

Un ultras al Rapidului face acuze de blat la adresa propriei echipe: “A fost meci vândut, ăsta e cuvântul. S-a jucat masiv la pariuri, conducerea clubului”

Cunoscutul suporter rapidist, Vlad Baltazar, spune că a decis să nu mai meargă la meciurile din Giulești din spirit de frondă pentru că echipa favorită ”s-a lăsat bătută” la un meci din stagiunea trecută.
21.06.2022 | 12:37
Un ultras al Rapidului face acuze de blat la adresa propriei echipe A fost meci vandut asta e cuvantul Sa jucat masiv la pariuri conducerea clubului
Vlad Baltazar, membru dintre cei mai importanți ai galeriei Rapidului, își suspectează favoriții de blat. Foto: INQUAM Photos / Alex Nicodim
ADVERTISEMENT

Într-un moment în care Rapidul visează frumos, Vlad Baltazar, unul dintre conducătorii facțiunii ultras a giuleștenilor, dezvăluie că a decis să devină suporter din sufragerie. ”Din spirit de frondă nu mai calc în Giulești”, a declarat acesta pentru Realitatea Sportivă, detaliind și motivele.

Un ultras al Rapidului face acuze de blat la adresa propriei echipe

Vlad Baltazar, fiul fostului director BRD Bogdan Baltazar şi prieten al lui Codrin Ştefănescu, președintele noului partid al lui Liviu Dragnea, Alianța pentru Patrie, este un nume greu al galeriei Rapidului.

ADVERTISEMENT

Acum însă, într-un moment în care echipa favorită s-a mutat în arena reconstruită, iar trupa lui Mutu & Co speră la performanțe notabile, stă departe de stadion.

Și spune că supărarea i-a fost cauzată de meciul de Cupă, de la Timișoara, din stagiunea recent încheiată. Rapid a pierdut atunci cu 2-0 în fața lui SSU Poli, părăsind competiția încă din faza optimilor de finală. Iar Vlad Baltazar suspectează că a fost vorba despre un blat.

ADVERTISEMENT

“Rapid s-a lăsat acolo bătută cu 2-0. Cred că a fost meci vândut, ăsta e cuvântul. S-a jucat masiv la pariuri, conducerea clubului”

”Din spririt de frondă nu mai calc în Giulești. După 50 de ani, m-am rupt de stadion și am devenit și eu suporter din sufragerie. Am momente când îmi vine să dau buzna spre stadion, dar rezist încă.

Supărarea o am de la meciul de Cupă, de la Timișoara. Rapid s-a lăsat acolo bătută cu 2-0. Cred că a fost meci vândut, ăsta e cuvântul. S-a jucat masiv la pariuri, conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

“Am fost dezgustat. Ăla nu e Rapidul meu”

Și Iosif a spus că le-a spus conducerea să o lase mai moale. Rapid să o lase mai moale, nu există așa ceva. Cupa era importantă pentru noi și am fost revoltat pentru că au decis să facă așa ceva.

Să lași un meci este împotriva sportului, iar galeria, atunci, nu a avut vreo reacție. Am și avut avut un conflict cu finul meu, Liviu, Bocciu, pe care l-am acuzat că a văzut acea măgărie și nu a reacționat.

ADVERTISEMENT

Am fost dezgustat. Ăla nu e Rapidul meu și supărarea nu mi-a trecut”, a spus, tranșant, Baltazar.

”Ca golan și vișiniu mi-a fost rușine pentru ce am făcut atunci”

Vlad Baltazar a vorbit și de atacul șocant al suporterilor la adresa lui George Copos, din mai 2013. Atunci, aproximativ 50 de fani rapidisti s-au strâns în fata sediului ICCJ, unde era programat un nou termen în dosarul transferurilor.

Fanii au cerut condamnarea la închisoare a acționarului majoritar al FC Rapid, George Copos, considerat vinovat de situația în care era clubul.

Baltazar spune însă că acum îi este rușine pentru gestul de atunci. ”Noi, galeria Rapidului, suntem oameni de pe stradă, golani. Cum să ne dorim noi pușcăria cuiva…Noi care am fugit tot timpul de pușcărie?

La acel moment, când și eu am fost la Tribunal, când lui Copos i-am dus colivă și i-am arătat cătușele, am sărit gardul cumva.

Ca golan și vișiniu mi-a fost rușine pentru ce am făcut atunci. Dacă dăm timpul înapoi, cele mai mari rezultate le-am avut cu Copos, ăsta e adevărul”, a spus ultrasul rapidist.

ADVERTISEMENT