ADVERTISEMENT
Fotbal international

Un vicecampion european se antrenează în liga a patra, dar visează la echipa naţională

Autor: Andrei David | 10.11.2020 | 15:58
Un vicecampion european se antrenează în liga a patra, dar visează la echipa naţională
Mario Balotelli se antrenează în liga a patra şi visează la echipa naţională. FOTO: hepta.ro

Mario Balotelli are un palmares care i-ar face invidioşi pe mulţi: campion în Italia şi Anglia, câştigător de Liga Campionilor şi vicecampion european cu Italia, dar a rămas fără echipă după despărţirea de Brescia în iulie şi se antrenează cu o formaţie de Serie D.

De aproximativ două săptămâni, merge la şedinţele de pregătire coordonate de antrenorul Gianluca Zattarin, la Sporting Franciacorta, ocupanta locului al treilea în Grupa B din Serie D, liga a patra din Italia.

Cu toate acestea, Super-Mario nu a renunţat la ideea revenirii la naţională, unde selecţioner este Roberto Mancini, antrenorul care l-a ajutat cel mai mult în carieră, promovândul la prima echipă a lui Inter şi transferându-l la Manchester City.

Antrenorul Zattarin: „Mario Balotelli e convins că se poate întoarce la naţională“

Mario Balotelli a ajuns, la 30 de ani împliniţi pe 12 august, o umbră a atacantului de talie mondială din urmă cu mai mulţi ani. A fost considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri din Italia, dar acum e liber de contract.

După despărţirea de Brescia, după o aventură eşuată în sezonul precedent, despre Super-Mario s-a zvonit că ar putea ajunge la campioana CFR Cluj. Nu s-a concretizat nimic, iar Balotelli se antrenează cu o formaţie de Serie D, Sporting Francicorta, din apropiere de oraşul Brescia.

„De o săptămână se antrenează cu noi, e prieten cu unul dintre jucătorii noştri, cu Alessandro Bertazzoli. Ne-a întrebat dacă poate să se pregătească alături de noi şi l-am primit fără probleme. Dar să ne gândim la un contract e ceva de domeniul fantasticului, ar fi un vis pentru mine ca antrenor să îl am în echipă. E tehnic, are fizic şi şutează bine, ar avea postul de titular asigurat.

Cum se comportă? Foarte bine, se antreanză foarte bine. E puţin în urmă cu pregătirea fizică, dar s-a integrat bine şi a dovedit respect tuturor. Pot să spun că l-am văzut cerând scuze, la antrenament, unui fotbalist de-ai noştri, născut în 2003.

Sunt sigur că mai are multe de demonstrat în Serie A. Poate fi util oricărei echipe. Am vorbit cu el şi mi-a spus că a primit mai multe oferte din străinătate, dar vrea să rămână în Italia, pentru că, zic eu, e convins că se poate întoarce la naţională. Aşteaptă să ia cea mai bună decizie după ce s-a întâmplat anul trecut“, a povestit antrenorul Gianluca Zattarin, în urmă cu mai multe zile, la o emisiune locală.

De-a lungul carierei, Mario Balotelli a evoluat pentru formaţii ca Inter, Manchester City, AC Milan sau Liverpool. Dar în ultima perioadă a carierei a jucat pentru Nice, Marseille şi Brescia, de unde a plecat, cu scandal, în această vară. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!