News

Un viceprimar USR, ridicat de polițiști pentru că făcea live pe Facebook într-o școală din Sectorul 3. Directorul a sunat la 112

Viceprimarul USR al Sectorului 3, Lucian Judele, a fost ridicat de polițiști în timp ce făcea live pe Facebook într-o școală din București.
04.10.2023 | 17:48
Un viceprimar USR ridicat de politisti pentru ca facea live pe Facebook intro scoala din Sectorul 3 Directorul a sunat la 112
Un viceprimar USR, ridicat de polițiști pentru că făcea live pe Facebook într-o școală din Sectorul 3. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cel care a sunat la 112 a fost chiar directorul școlii, nemulțumit de faptul că viceprimarul USR a pătruns în școală fără accept. Lucian Judele a vrut să le arate internauțior că în școală e un adevărat șantier, astfel că elevii sunt nevoiți să învețe în aceste condiții cel puțin bizare.

Un viceprimar USR, ridicat de polițiști pentru că făcea live pe Facebook

”Suntem la Școala Mexic din Sectorul 3, școala și grădinița Mexic din Sectorul 3. Mâine sărbătorim Ziua Internațională a Educației. Haideți să vedem împreună respectul și aprecierea pe care domnul primar Negoiță o are pentru școlile, elevii și profesorii din Sectorul 3”, a transmis viceprimarul în filmarea LIVE pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Potrivit viceprimarului, elevii nu ar trebui să învețe în asemenea condiții. Monologul a avut, desigur, o puternică încărcătură politică, astfel că vinovatul de serviciu în acest caz ar fi primarul PSD Robert Negoiță. ”Acesta este un șantier din Sectorul 3. Aici se lucrează în fiecare zi.

Aici ușa este închisă, este un întreg șantier în spate. Nu o să deschidem ușa pentru că dacă acea ușă rămâne închisă să zicem că nu reprezintă un pericol.  Acestea sunt sălile de clasă unde copiii învață. Așa arată o sală de clasă. Așa consideră domnul Negoiță că elevii din Sectorul 3 pot învăța. Acum este pauză, nu se aud utilajele pe care constructorii le folosesc”, s-a plâns viceprimarul USR.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, Lucian Judele a fost întrerupt chiar de către directorul instituției de învățământ, care l-a rugat să iasă din baia elevilor, acolo unde se afla membrul USR în acel moment. Pentru că a refuzat, directorul a decis să sune la 112 și să cheme un echipaj de Poliție.

Conform News.ro, în filmare se aude cum directorul se prezintă și îi roagă pe oamenii legii să vină la școală pentru a rezolva situația. ”O persoană a intrat peste copii în baie. Trimiteți un echipaj, vă rog la Școala Gimnazială Mexic, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, Sector 3”, a transmis directorul școlii Mexic.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă la fața locului a ajuns un echipaj de poliție, astfel că viceprimarul USR nu a protestat și a mers la mașina polițiștilor pentru a fi legitimat. Doar că, așa cum scrie și News.ro, cei de la USR consideră că directorul școlii nu avea dreptul să-l închidă pe viceprimarul Judele în baie, ceea ce poate fi ”calificat ca sechestrare”.

Mai multe detalii au fost oferite de USR București. ”Iniţiativa viceprimarului Judele de a arăta condiţiile de învăţământ improprii din Sectorul 3 a fost întâmpinată cu încercarea de ascundere a adevărului de către directorul şcolii şi paznicii de acolo. Iniţial viceprimarul Lucian Judele a fost primit de către directorul şcolii şi a făcut un tur al şantierului şi în momentul în care a văzut muncitorii cu flexul în mână în spaţiile cu elevi.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul a spus că aceste lucruri nu pot să rămână ascunse şi a spus că o să le filmeze, iar directorul a decis că nu vrea să apară în filmarea viceprimarului Judele. După aceste evenimente, viceprimarul USR susţine că directorul a primit un telefon care i-a schimbat radical comportamentul.

Dincolo de injuriile aduse viceprimarului USR, directorul şcolii a încercat să-l închidă pe viceprimarul Judele în baia şcolii, într-un act care poate fi calificat ca sechestrare – lipsire de libertate, conform Codului penal”, se arată în comunicatul de presă al USR Bucureşti.

ADVERTISEMENT