Sport

Una dintre cele mai populare competiţii sportive din România riscă să nu se vadă la TV! Ce se întâmplă după închiderea posturilor Orange Sport

NBA este una una dintre cele mai populare competiţii transmise în România. Odată cu închiderea posturilor Orange Sport, drepturile tv pentru baschet sunt în aer.
31.03.2024 | 08:00
Una dintre cele mai populare competitii sportive din Romania risca sa nu se vada la TV Ce se intampla dupa inchiderea posturilor Orange Sport
Una dintre cele mai populare competiţii sportive din România riscă să nu se vadă la TV! Ce se întâmplă după închiderea posturilor Orange Sport. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Canalele Orange Sport se vor închide pe data de 30 iunie 2024, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Televiziunea a fost lansată în finalul anului 2006 când a purtat numele de Boom Sport şi posturile nu vor mai emite după 18 ani.

Una dintre cele mai populare competiţii sportive din România riscă să nu se vadă la TV! Drepturile din NBA, în aer

În portofoliul Orange Sport au fost mai multe competiţii de elită care au fost transmise concomitent cu Prima Sport şi Digisport, dar şi exclusivităţi, cum ar fi liga nord-americană de baschet masculin.

ADVERTISEMENT

Orange Sport transmite de 14 ani NBA-ul, dar situaţia se va schimba în vară. Actualul contract expiră la finalul sezonului, iar din moment ce posturile tv se vor închide, drepturile de televizare pentru România sunt în aer.

Din informaţiile FANATIK, deocamdată niciun alt post tv de la noi din ţară nu s-a interesat de preluarea drepturilor tv din NBA, dar există o posibilitate ca Digisport şi Prima Sport să preia competiţia.

ADVERTISEMENT

Orange Sport transmite de 14 ani liga nord-americană de baschet

Însă, cel puţin pentru moment, există riscul ca NBA să nu mai poate fi urmărit la TV în România din sezonul următor, mai ales că drepturile tv pentru liga nord-americană de baschet sunt destul de piperate, din punct de vedere financiar.

Iubitorii baschetului vor putea urmări pe posturile Orange Sport spectacolul din NBA până la finalul actualului sezon, în comentariul lui Cosmin Petrescu, omul care comentează de 14 ani meciurile.

ADVERTISEMENT

Postul Orange Sport a transmis competiţii de top din lumea sportului, dar la fel de adevărat este că majoritatea dintre ele erau transmise concomitent cu posturile “rivale” Digisport şi Prima Sport:

Mondialul de Raliuri şi Turneul celor 6 Naţiuni, alte competiţii transmise exclusiv de Orange

Superliga, Premier League, UEFA Champions League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 au fost printre competiţiile sportive pe care cele trei canale le-au împărţit.

ADVERTISEMENT

În afară de NBA, Orange Sport mai transmitea în exclusivitate în România, Campionatul Mondial de Raliuri şi Turneul celor 6 Naţiuni la rugby. La fel ca şi în cazul baschetului, rămâne de văzut dacă acestea vor fi preluate de alte posturi.

  • 14 sezoane de NBA a transmis Orange Sport
  • 18 ani au transmis posturile tv în România
ADVERTISEMENT
Tags: