News

Una dintre fetele de la internatul din Odorheiu Secuiesc, în stare critică. Reacția patronului care a efectuat lucrări în zona clădirii: “Ne-am grăbit să terminăm”

Starea fetelor de la internatul din Odorheiu Secuiesc. Prognosticul medicilor este rezervat în privința copilei de 17 ani.
19.12.2023 | 12:09
Una dintre fetele de la internatul din Odorheiu Secuiesc in stare critica Reactia patronului care a efectuat lucrari in zona cladirii Neam grabit sa terminam
Starea fetelor de la internatul din Odorheiu Secuiesc. colaj Fanatik/ foto Hepta/ Facebook DSU
ADVERTISEMENT

Una dintre fetele de la internatul din Odorheiu Secuiesc se află în continuare în stare critică. Este vorba despre eleva de 17 ani care a fost resuscitată, la fața locului, de paramedici. Ea este internată la secția ATI pentru copii, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

O victimă de la internatul din Odorheiu Secuiesc este în stare gravă

Prognosticul medicilor este rezervat în ceea ce o privește pe copila de 17 ani, însă familia acesteia speră la o minune. „Pacienta a ajuns în stare gravă, şi în acest moment la fel este în stare critică, este internată în secţia clinică ATI copii, este intubată, sedată, instabilă hemodinamic.

ADVERTISEMENT

Este traumatism de coloană. Fata are 17 ani. Nu pot să vă dau acum niciun prognostic, este în stare critică, medicii nu se pot pronunţa asupra unui prognostic”, a transmis purtătorul de cuvânt al unității medicale, pentru News.ro.

Celelalte două fete sunt internate în spital, dar din fericire sunt în afara oricărui pericol. Una dintre acestea a fost supusă unei operații, suferind traumatisme la nivelul umerilor, spun medicii.

ADVERTISEMENT

Amintim că patru elevi au fost prinși sub dărâmături, luni, după ce clădirea internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit parțial. Un elev de 17 ani a fost găsit fără viață de pompieri.

Patronul firmei care a făcut lucrările în zona clădirii nu știa că sunt copii înăuntru

Două fete au fost scoase conștiente, iar cea de-a treia a fost găsită inconștientă. Ea a fost resuscitată, răspunzând manevrelor efectuate de medici, însă starea ei este foarte gravă. Între timp, a apărut și prima reacție a patronului firmei care a efectuat săpături în zona internatului.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a declarat la Antena 3 că nu știa să în interiorul clădirii se aflau copii. Mai mult, el susține că nu credea că lucrările vor pune în pericol internatul și că a grăbit muncitorii să termine la timp.

“Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat”, a declarat Laszlo Sandor, patronul firmei, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ancheta privind acest incident grav a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Se desfășoară cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, ancheta având loc în rem, cel puțin momentan.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: