News

Unde a fost găsit un turist aflat pe litoral și dat dispărut vineri, în mare. A fost căutat ore întregi de ISU

Întâmplare inexplicabilă pe litoral: un turist dat dispărut vineri a fost găsit după ore întregi de căutări. Acesta nu se afla însă în mare.
09.07.2023 | 16:21
Unde a fost gasit un turist aflat pe litoral si dat disparut vineri in mare A fost cautat ore intregi de ISU
Întâmplare inimaginabilă pe litoral: unde a fost găsit un turist care ar fi dispărut vineri, în stațiunea 2 Mai. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un turist aflat în această perioadă în stațiunea 2 Mai, care fusese dat dispărut vineri, în mare, a fost căutat ore întregi de angajații ISU. Unde a fost găsit acesta, sâmbătă dimineața.

Întâmplare inimaginabilă pe litoral: unde a fost găsit un turist care ar fi dispărut vineri, în stațiunea 2 Mai

Echipele de intervenție de la malul mării au avut parte de o întâmplare cu adevărat incredibilă și greu de explicat. Vineri, 7 iulie, un apel la Serviciul Unic de Urgență 112 anunța că un turist a intrat în mare, în stațiunea 2 Mai, și nu a mai ieșit.

ADVERTISEMENT

Automat, autoritățile au intrat în alertă și s-au declanșat operațiunile de căutare și salvare. Salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au intervenit pe plaja de lângă Cazemată.

La fața locului au intervenit de urgență pompierii din Vama Veche și un echipaj SMURD Vama Veche. Ore întregi, echipele de salvare l-au căutat pe așa-zisul ”turist dispărut”.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea de la malul mării are un final fericit. Bărbatul care ar fi intrat în mare și nu a mai ieșit este bine, sănătos. El nu a fost scos însă din apă, ci găsit …acasă. A fost căutat vreme îndelungată, dar în tot acest timp el era la domiciliu, fără niciun fel de problemă, relatează Replica Online.

Un alt bărbat, dat dispărut într-un lac din județul Mureș

Tot în acest weekend, un alt incident, de această dată cu un final mult mai complicat și mai grav, a fost consemnat în județul Mureș. Aici, pompierii au fost alertați după ce un bărbat ar fi căzut într-un lac.

ADVERTISEMENT

În urma unui apel la 112, pompierii Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină, sâmbătă după-masă, în localitatea Gurghiu, pentru căutarea și salvarea unei persoane dintr-un lac situat pe strada Republicii.

”La fața locului au acționat de urgență o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD B2, în cooperare cu scafandrii din cadrul SALVAMONT Mureș și pompierii SVSU Gurghiu.

ADVERTISEMENT

În urma executării acțiunilor de căutare, echipajele de intervenție au identificat o victimă de sex masculin, în vârstă de 32 de ani, inconștientă, care a fost extrasă din apă și căreia i se aplică în aceste momente manevre de resuscitare”, informează ISU.

ADVERTISEMENT