Life

Unde a prins-o Revoluția din 1989 pe Andreea Marin: „M-am gândit la mama, care era un înger deja”

Unde a fost Andreea Marin când a pornit Revoluția din 1989? Prezentatoarea a dezvăluit care a fost primul ei gând când a aflat ce se petrecea în țară.
24.12.2022 | 09:30
Unde a prinso Revolutia din 1989 pe Andreea Marin Mam gandit la mama care era un inger deja
Andreea Marin, vedetă tv. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Andreea Marin a povestit despre cum a fost pentru ea perioada Revoluției din Decembrie 1989. Prezentatoarea de televiziune și ambasadoarea UNICEF în țara noastră și-a amintit de regretata ei mamă, care nu a mai apucat, din păcate, să se bucure de libertatea pentru care au ieșit oamenii în stradă, unii riscându-și propria viață.

Andreea Marin era într-o tabără școlară în decembrie 1989

Zâna Surprizelor a declarat că se afla în podul unei case cu mai multe persoane, ascultând Radio Europa Liberă atunci când a început Revoluția. Femeia se afla într-o tabără școlară de matematică.

ADVERTISEMENT

„Mă aflam în Tabăra de Matematică la Piatra Neamț, eram în clasa a 9-a, din care îmi amintesc, și am aflat ascultând Radio Europa Liberă într-o încăpere din podul casei unde eram cazați, știam să facem asta de la părinții noștri, care ascultau pe ascuns, evident”, a dezvăluit Andreea Marin pentru wowbiz.ro.

Când a aflat ce se întâmplă în țară, primul gând al Andreei a fost către mama ei, care a murit într-un accident rutier, după cum vedeta a povestit de mai multe ori în interviurile pe care le-a acordat.

ADVERTISEMENT

Constantin Enceanu muncea până noaptea târziu, la Transformatoare

„M-am gândit la mama, care era înger deja și nu a mai apucat sa se bucure de libertatea pe care o visa odinioară, era un om care își dorea sa călătorească și sa învețe, avea o minte deschisa… și am aflat totul de ziua mea, pe 22 Decembrie”, a completat Andreea Marin.

O altă vedetă îndrăgită, din lumea muzicii populare, a dezvăluit pentru aceeași sursă, recent, ce a făcut în zilele Revoluției. Constantin Enceanu lucra până noaptea târziu. Acesta muncea la Transformatoare Filiași, unde distribuia ziarul Scânteia angajaților.

ADVERTISEMENT

„Îmi aduc aminte că am stat până noaptea târziu. Asta se întâmpla între 22 spre 23 decembrie. Socrul meu lucra la o altă fabrică în Filiaș și toți muncitorii plecaseră la Timișoara. Două trei zile nu am știut nimic de el, doar zvonul acesta că plecaseră la Timișoara cu trenul. Într-adevăr a fost la Timișoara. Soacra mea era foarte panicată că noi nu reușisem să tăiem porcul”, a povestit Enceanu.