Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Unde crede Cârțu că a greșit Petev în Craiova – Farul. „Nu ai cum! Mai ales cu Louis Munteanu, contra lui Hagi”

Sorin Cârțu știe care au fost erorile lui Ivailo Petev în Universitatea Craiova - Farul. Analiză pe larg la Fanatik SuperLiga.
23.01.2024 | 08:57
Unde crede Cartu ca a gresit Petev in Craiova  Farul Nu ai cum Mai ales cu Louis Munteanu contra lui Hagi
Sorin Cârțu îl pune la zis pe Ivailo Petev după U Craiova - Farul 1-2. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a revenit în forță ca analist al FANATIK SUPERLIGA, emisiunea care e live pe FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30. Fostul președinte al Universității Craiova nu l-a iertat pe Ivailo Petev după 1-2 cu Farul.

Sorin Cârțu critică jocul defensiv al Universității Craiova: „Rapiditatea lui Louis Munteanu a fost mult peste ce puteau fundașii noștri”

Sorin Cârțu a analizat la FANATIK SUPERLIGA înfrângerea Universității Craiova în fața lui Gică Hagi: „Este doar o parte a fotbalului. Fotbalul are două momente: apărare și atac. Ce le-a făcut lui Maldonado, lui Silva… Rapiditatea lui Louis Munteanu a fost mult peste ceea ce puteau să ofere fundașii noștri. 

ADVERTISEMENT

Apărarea și în special fundașii noștri centrali. Maldonado și Silva au fost foarte lenți. Pe mine m-a surprins într-un fel decizia pe care a luat-o Petev. Aceea de a apăra în zona centrală cu doi eterogeni”.

Fostul antrenor e convins că Petev a greșit că a folosit cu Farul un cuplu de stoper inedit: „Jucau pentru prima oară în viața lor și coordonarea care trebuie să fie între fundașii centrali să se întâmple tocmai la un meci oficial și în fața unui atacant de tipul și calitățile lui Munteanu, care avea și antecedente pozitive față de Silva”.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu știe unde Hagi l-a surclasat pe Ivailo Petev: „Le știa defectele. Atunci ia-ți niște măsuri”

Sorin Cârțu consideră că „Regele” a profitat la maximum de slăbiciunile din zona centrală: „Hagi le știa defectele și în special lentoarea care îi caracterizează pe cei doi, în special pe Silva. A cerut mereu să se joace în spatele lui. Apoi eu tot timpul sunt contrariat pe chestia asta, pe momentul de minge descoperită.

Nu știu, ori antrenorii nu îl predau calumea, nu îl explică sau poate nici ei nu îl știu foarte bine, ori jucătorii nu înțeleg ceea ce trebuie să facă și cum să se comporte. De fiecare dată, și la primul gol și la al doilea, momentul în care se transmite pasa către Louis Munteanu, se vede că acel jucător este liber în decizia pe care o ia. Atunci ia-ți niște măsuri. 

ADVERTISEMENT

Singura măsură care trebuie luată e aceea de a face un pas în spate. Nu mai joci linia, pentru că este ușor de combătut acest lucru. Și atunci ia-ți un moment din-ăsta de siguranță în așa fel încât să contrezi”.

Fostul oficial al Universității Craiova nu e deloc impresionat de achizițiile lui Mihai Rotaru: „Îi aștept în continuare”

Universitatea Craiova i-a transferat în această iarnă pe Denil Maldonado, Pyry Soiri și Anzor Mekvabishvili, însă „Sorinaccio” rămâne rezervat: „A fost o pereche de fundași centrali care a jucat pentru prima dată împreună, plus că și în meciul tur Louis Munteanu a avut o evoluție foarte bună. A dat și gol contra lui Silva și sunt niște decizii…

ADVERTISEMENT

Ca o concluzie așa pentru mine, problema fundașilor centrali mi se pare tot nerezolvată. Pe mine nu m-a impresionat nici Maldonado și nici chiar Soiri sau cum îi spune finlandezului. Îi aștept în continuare ca să pot da un verdict”.  

Sorin Cârțu, convins că Ivailo Petev a făcut o greșeală uriașă la meciul cu Farul

ADVERTISEMENT
Tags: