Life

Unde găsiți cel mai ieftin brad de Crăciun. Dedeman, Lidl sau Kaufland, luptă totală și pe acest segmen

Cât a ajuns să coste un brad, în pragul sărbătorilor de iarnă, în cele mai mari magazine din țară. Unde se găsesc cele mai bune prețuri
09.12.2023 | 22:51
Unde gasiti cel mai ieftin brad de Craciun Dedeman Lidl sau Kaufland lupta totala si pe acest segmen
Cât costă un brad în pragul sărbătorilor în unele dintre cele mai mari magazine Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii au plecat deja în goana după brazii de Crăciun. Toată lumea vrea să ia acasă cel mai frumos brad și, dacă se poate și la cel mai bun preț. Însă, nu mulți sunt cei care analizează ofertele de la toți comercianții.

De unde poți cumpăra cel mai ieftin brad

Nu mai este niciun secret faptul că, odată cu 1 decembrie, foarte mulți români încep să împodobească bradul. Cei care nu optează pentru brazii artificiali, trebuie să depună un efort în plus pentru a alege brazii naturali.

ADVERTISEMENT

Alegerea bradului perfect de Crăciun nu este deloc una ușoară. La mare concurență cu piețele de brazi sunt marile lanțuri de magazine. Aproape că nu este supermarket care să nu aibă la vânzare vedeta Crăciunului.

Înainte de a pleca în căutarea bradului, este foarte bine să aveți un buget prestabilit. De obicei, prețurile diferă în funcție de comerciant, dar și bogăția brazilor din ofertă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la început de decembrie, când lumea nu este convinsă dacă să înceapă sau nu decorarea de Crăciun, brazii sunt mai ieftini. Apoi, pe măsură ce sărbătorile se apropie, prețurile încep să crească.

Însă, de la această regulă există și excepții. Unele supermarketuri, în prag de Crăciun, aplică reduceri de aproape 100% la brazii naturali.

ADVERTISEMENT

Perioada în care brazii se vând și cu 5 lei

Un astfel de exemplu era, în anii trecuți, Auchan. Magazinul vindea în Ajunul Crăciunului brazii naturali cu 5 lei. Prețul era unul atât de mic pentru că Auchan nu voia să mai stea pe stoc prea mult cu ei, mai ales că, fiind naturali, aceștia se scuturau foarte repede.

Anul acesta, brazii sunt pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Prețurile încep de la 50 de lei și poate ajunge chiar și la 300 de lei. Cei care merg la cumpărături de Crăciun, trebuie să știe că găsesc brazi la supermarket și anul acesta.

ADVERTISEMENT

La Lidl, un brad de aproximativ doi metri costă 99 de lei. Kaufland are un preț un pic mai piperat pentru brazii din dotare. Aici, vedeta Crăciunului costă și 250 de lei.

Brazi frumoși, numai buni de împodobit sunt și la Dedeman. Aici, aceștia au peste doi metri și ajung la prețul de 159 de lei. Cei mai pretențioși mai au la dispoziție și varianta unui brad premium, la prețul de 194 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: